Slik fikk Gabriella boliglån - selv om hun jobbet som timeansatt og hadde kort kreditthistorikk i Norge

27 år gamle Gabriella Ortiz har god utdannelse, jobber tilnærmet fulltid som sykepleier i Norge og har en ordnet økonomi. Likevel fikk hun og kjæresten store problemer med å ta opp lån da de skulle kjøpe leilighet sammen. Årsaken er at hun kun har en vikarstilling og at kreditthistorikken hennes i Norge er kort.

Passet ikke inn i bankenes mal

- Jeg antar at jeg ikke passer inn i bankenes mal, ettersom inntektene min varierer fra måned til måned. Vi kontaktet flere banker, men det var tydelig at de tradisjonelle bankene ikke ville hjelpe meg med lån. Det er ganske merkelig at jeg på en måte er utenfor samfunnet selv om jeg jobber like hardt og mye som alle andre, forteller Gabriella.

Fikk lån hos BlueStep Bank
Drømmen om egen bolig ble imidlertid reddet da Gabriella og kjæresten forhørte seg med BlueStep er, en bank som har spesialisert seg på å gi lån til personer som av ulike grunner har problemer med å få lån hos tradisjonelle banker og låneinstitusjoner.

- Vi så på Gabriella og samboerens økonomi. Hun har en god inntekt som vikar, og da vi så bakover i tid, viste det seg at hun hadde en god gjennomsnittslønn. Dette gjelder også for samboeren. Kort og godt: Kalkylen gikk opp, og vi kunne hjelpe dem med boliglånet, sier rådgiver Alexander i BlueStep Bank.

- Jeg ble selvsagt superglad da vi kunne kjøpe leiligheten. Men hvis jeg skal være ærlig, er det litt pussig at de andre bankene stirrer seg blinde på inntektsformen min – og ikke forbi den. Da hadde de sett at jeg betaler regningene og har kontroll på økonomien, sier Gabriella.

Mange av kundene til BlueStep Bank er i samme situasjon som Gabriella.

- De føler seg urettferdig behandlet av de tradisjonelle bankene, og er frustrerte over at deres ansettelsesform ikke teller like mye som en som er fast ansatt. De mener at de bidrar like mye til samfunnet som alle andre, men at de ikke har de samme fordelene, avslutter rådgiver Alexander.

Historien er basert på en virkelig hendelse, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive. 

Les mer om boliglån