Refinansiere forbruksgjeld – slik gjør du det

Om du har forbrukslån, kredittkort eller andre smålån – det er alltid smart å refinansiere forbruksgjeld. Men hva er den smarteste måten å gjøre det på?

Hvis du leser dette, har sannsynligvis utgiftene dine blitt større enn inntektene dine, og sjansen er stor for at det skyldes at du har høye renter og dårlige betingelser på flere typer forbruksgjeld. 

Når du skylder mange små summer til flere långivere, må du betale atskillig mer tilbake enn du har lånt – en rente på mer enn 25 prosent er ikke uvanlig. Det sier seg selv at når du må betale 125 kroner for hver eneste hundrelapp du låner, så kan det på et tidspunkt føre til at du mister kontrollen over økonomien og livet ditt.

Om situasjonen føles fortvilet akkurat nå, kan hjelpen for å få kontroll igjen være raskere, enklere og nærmere enn du tror. 

Hva er refinansiering?

Å refinansiere forbruksgjeld betyr å samle for eksempel dyre kredittkort og forbrukslån til ett lån. Fordelen er at du med færre gebyrer og  lavere rente får bedre oversikt og mer forutsigbarhet. 

Alt i alt gjør dette at du får en tryggere økonomi, som igjen kan gi deg mer overskudd og bedre humør i hverdagen. 

Hvordan refinansiere forbruksgjeld?

Den vanligste måten å refinansiere forbruksgjeld på, er å samle smålånene i ett nytt forbrukslån. Da får du som regel lavere rente, og du får i hvert fall færre gebyrer å forholde deg til. Ulempen er at et forbrukslån er et usikret lån, og da blir ikke renten så lav som den kanskje kunne ha blitt.

For dersom du har mulighet, bør du refinansiere forbruksgjeld i et lån med sikkerhet i bolig eller hytte. Da vil du som regel få enda lavere rente siden banken har pant i fast eiendom, noe som også ofte betyr lavere månedskostnader.  

Hvorfor bør du refinansiere forbruksgjeld hos Bluestep?
Har du allerede prøvd å refinansiere forbruksgjeld, men fått nei i banken din? Det skyldes som regel historikken din. Du kan ha hatt en dårlig periode i livet der ting skjedde utenfor din kontroll – skilsmisse, sykdom, permittering eller at du har hatt en periode med variable inntekter. Kanskje du til og med har inkassosaker og betalingsanmerkninger?

Hos Bluestep tenker vi annerledes. Vi ser ikke bare på fortiden din, men velger også å fokusere på nåtiden og fremtiden. I det hele tatt er vi mer opptatt av å si ja. Med det sagt kan vi ikke love deg at vi innvilger lånet ditt, men vi kan love deg at du får din egen saksbehandler som vurderer situasjonen din grundig. 

Dersom du kan stille din egen eller en annens bolig eller hytte som sikkerhet, søk om å refinansiere forbruksgjeld hos Bluestep i dag. Det kan være første steg til å få tilbake kontrollen – og dermed overskuddet og humøret.

Ønsker du å refinansiere forbruksgjelden din? I så fall tar vi gjerne en uforpliktende prat med deg. Fyll ut skjemaet på siden, så ringer vi når det passer deg. Du kan også sende lånesøknaden du finner her.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466