Slik kom Anders og Anne seg ut av de økonomiske problemene - til tross for at banken deres hadde sagt nei

Da Anders og Anne ble pensjonister, så de frem til å nyte det gode livet som pensjonister med masse av tid til både barnebarn og fritidsaktiviteter. Plutselig en dag fikk Anne en alvorlig hjertesykdom som slo beina under både hverdagen og privatøkonomien. - Vi tok kontakt med BlueStep og nå har vi fått orden på økonomien igjen, sier Anders.

Til tross for en god pensjon, så havnet det pensjonerte paret i en økonomisk knipe da livet tok en brå vending. Anne fikk en akutt hjertesykdom og ektemannen brukte all sin tid på være sammen med Anne på sykehuset. Alt annet ble dyttet side, og det gikk til slutt utover privatøkonomien.

Uholdbar situasjon

Den store eneboligen som paret bodde i var stor og hadde høye driftskostnader. Det var dyrt å varme opp, og behovet for vedlikehold var økende. Til tross for en god pensjon, førte omstendighetene til at paret kom på etterskudd med å betale sine regninger. Forbrukslån løste problemene midlertidig, men til slutt gikk det så langt at Anders og Anna mistet kontroll på situasjonen. Anders og Anne kom på etterskudd og pådro seg etterhvert inkassosaker og betalingsanmerkninger.

- Vi innså at situasjonen var uholdbar, og bestemte oss for å selge huset og finne en enklere og billigere bolig, sier Anders.

Banken sa nei

Paret solgte huset og fant en ny og koselig leilighet som de likte veldig godt. De henvendte seg til banken for å ordne finansiering, men hos banken fikk de avslag fordi de hadde pådratt seg opptil flere betalingsanmerkninger. Det var da de tok kontakt med BlueStep.

- Med hjelp av BlueStep fikk vi refinansiering av all den misligholdte gjelden. I tillegg har vi fått vi fått en ny og billigere bolig, sier Anders.  

Ordnet opp i økonomiske problemer

Historien er basert på en virkelig hendelser, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive. 

 

Les mer om boliglån for pensjonister.

Les mer om refinansiering