Trenger du refinansieringslån? Kanskje vi kan hjelpe deg?

Har du mange dyre smålån? Har det gått så langt at du har mistet oversikt over utgiftene? Eller har du gitt opp fordi du har inkasso og betalingsanmerkninger? I så fall kan et refinansieringslån gi deg en ny start med frisk økonomi.

Det er lite som gir oss flere bekymringer enn økonomien vår. Noen ganger kan du ha brukt mer enn du har, andre ganger har du rett og slett ikke inntekter nok til å betale regningene dine. Hvis du opplever at pengene dine ikke strekker til, bør du se på hvilke muligheter du har for å få et refinansieringslån. 

Hva er et refinansieringslån?

Med et refinansieringslån samler du alle dyre kredittkort, forbrukslån og andre smålån med høy rente til ett billigere lån med lavere rente. Dette kan du gjøre på to måter:

Refinansieringslån uten sikkerhet

Dette betyr i prinsippet at du gjør om alle smålånene dine til ett stort forbrukslån. Selv om du får færre gebyrer, er det sannsynlig at du fremdeles vil få en høy rente siden lånet er usikret.

Refinansieringslån med sikkerhet i bolig

Dette betyr at du tar opp lån på boligen din. Også her får du færre gebyrer siden du har ett lån, og du vil sannsynligvis få lavere rente fordi du kan stille sikkerhet i boligen din.

Her kan du søke om refinansieringslån med sikkerhet i egen bolig hos Bluestep

Hva er fordelene med refinansieringslån?

Ett lån gir deg én regning, bedre oversikt, økt kontroll og mer forutsigbarhet. Du får med andre ord en tryggere økonomi og mindre utgifter, som igjen gir deg mer overskudd og bedre humør fordi hverdagen din blir enklere og mer forutsigbar. 

Med et refinansieringslån kan du kort og godt få nattesøvnen og livet ditt tilbake!

Hvorfor og når er refinansieringslån aktuelt?

Dersom du har mange smålån og ønsker lavere månedskostnader, har en periode med store utgifter eller trenger penger du ikke har, vil et refinansieringslån alltid være aktuelt. Og uansett hvilke utfordringer og bekymringer du har, er det alltid smart å ha en trygg økonomi. 

Dette er bare noen av årsakene til at folk søker om refinansieringslån hos oss, og som du ser er ingen situasjon for “liten”:

 • Utgiftene er høyere enn i inntektene
 • Oppussing av boligen
 • Høy verkstedregning på bilen
 • Sykdom
 • Utdannelse
 • Permittering eller arbeidsledighet
 • Variabel inntekt
 • Inkasso
 • Betalingsanmerkninger

Legg spesielt merke til de tre siste. Hos Bluestep er nemlig hverken variabel inntekt, inkasso eller betalingsanmerkninger i seg selv en avslagsgrunn. Sammen med saksbehandleren din finner vi ut hvordan du kan gå videre, og ser vi at du kan betjene lånet og stille tilstrekkelig sikkerhet kan det være du får innvilget refinansieringslån hos oss.

Hvor mye kan jeg låne, og hva er kriteriene?

I første rekke må du kunne stille eiendom som sikkerhet, i form av egen eller en medlåntakers bolig eller fritidsbolig. Du kan få innvilget lån fra 100.000 kroner. Øvre grense er 85 prosent av markedsverdien på bolig, og 75 prosent av markedsverdien på fritidsbolig. Det er også noen generelle hovedregler vi må forholde oss til: 

 • Du kan ikke ha en samlet gjeld som er høyere enn fem ganger inntekten din
 • Du kan ikke benytte mer enn 85 prosent av boligverdien som sikkerhet
 • Du må kunne stille med minst 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital

Når det gjelder egenkapital, er det ikke et krav at denne må være et kontantinnskudd. Andre muligheter er at du for eksempel kan stille sikkerhet i medlåntakers eiendom, eller kombinere egenkapitalen med startlån fra kommunen slik at disse til sammen utgjør minst 15 prosent. Dersom dette er vanskelig, kan det være smart å se etter noe rimeligere. Da blir det enklere for deg å stille med egenkapitalen du trenger for å kunne kjøpe drømmeboligen din.

Ønsker du å vite mer om refinansieringslån og mulighetene for en fremtid med tryggere økonomi? Du kan søke om refinansieringslån hos Bluestep her. Du kan også ringe oss på 21 05 61 04 for en uforpliktende samtale, eller sende epost til kundesenter@bluestep.no.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466