Kategorier
-
På hvilken måte er Bluestep Bank lånespesialister?
Vi i Bluestep Bank har lang erfaring med å hjelpe mennesker som av ulike årsaker opplever å få nei av en tradisjonell bank når de søker om lån. Siden oppstarten i 2005, har vi opparbeidet oss en posisjon som Skandinavias ledende spesialistlångiver.
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt kr. 4.009.071
-
Hvilke typer lån kan man få hos Bluestep Bank?
Bluestep Bank tilbyr omstartslån, boliglån og mellomfinansiering. Felles for alle våre lån er at de gis ut med sikkerhet i bolig eller fritidsbolig. Bluestep Bank tilbyr ikke forbrukslån, kredittkort eller billån.
Hvilke typer lån og kreditter kan refinansieres i et omstartslån hos Bluestep Bank?
Bluestep Bank tilbyr omstartslån som er prosessen av å refinansere en rekke ulike typer gjeld. For å kunne få et omstartslån, må man stille bolig eller fritidsbolig som sikkerhet. Dette kan enten være din bolig, eller bolig til noen som kan stille som medlåntaker.
-
Trenger jeg egenkapital når jeg søker boliglån hos dere?
Ikke nødvendigvis, dersom man ikke har fri egenkapital så kan man alltids søke husbanken/kommunen angående et startlån/kommunalt lån som tilskudd fra kommunen som «egenkapital». Man kan også stille med sikkerhet for egenkapital i en annen bolig (egen bolig nr 2, familie, samboer, ektefelle eller andres bolig). Merk da at hjemmelshavere for boligen det stilles sikkerhet i blir låntaker på lik linje med alle andre låntakere på Bluestep Bank lånet.
Dette er de to formene for andre muligheter enn fri egenkapital vi har. -
Hvor lang tid tar det å få finansieringsbevis hos dere?
Dette varierer litt ut ifra kompleksiteten i saken og når vi får en komplett søknad inn. Men det er fullt mulig å få finansieringsbevis på dagen hos Bluestep Bank.
-
Hva gjør jeg når jeg ikke eier bolig, hvem kan jeg kontakte?
Vi tilbyr kun lån med sikkerhet i bolig. Hvis man ikke eier bolig selv, kan man stille med sikkerhet i en annen bolig (familie, samboer, ektefelle eller andres bolig). Da blir eieren av boligen som stilles som sikkerhet lånetaker på lik linje med alle andre lånetakere på Bluestep lånet.
-
Hvor lang tid tar det å få lån hos dere?
Hvor lang tid det tar å få lån hos oss avhenger hvor raskt du sender oss nødvendig dokumentasjon og gir oss riktig innsikt og informasjon om din/deres økonomiske situasjon.
-
Hvem kan få lån hos Bluestep Bank?
Ønsker du boliglån, men er uten fast jobb, pensjonist, selvstendig næringsdrivende, på AAP, eller uføretrygd? For mange som ikke er fast ansatt i fulltidsjobb kan det være utfordrende å få boliglån hos tradisjonelle banker.
Vi hjelper flere til å oppnå boligdrømmen.
Vi vurderer hele din økonomiske situasjon
Når du søker boliglån hos oss vil vi vurdere helheten i din økonomi. Oppfyller du grunnkravene våre og har en økonomi som tåler et boliglån, trenger ikke din arbeidssituasjon å påvirke vurderingen vår.
Hvem hjelper vi?
Boliglån uten fast jobb
Det finnes mange ansettelsesformer som vi på Bluestep Bank kan godkjenne når du søker om boliglån.
Boliglån for pensjonister
Har du opplevd å få avslag fordi du er pensjonist? Vi tilbyr boliglån både til pensjonister og personer som mottar trygd.
Boliglån med AAP - arbeidsavklaringspenger
Har du vært uheldig og mistet retten til sykepenger? Mange banker tilbyr ikke boliglån til personer på AAP, men det kan vi gjøre.
Boliglån for selvstendig næringsdrivende og andre gründere
Vi tilbyr ofte også boliglån til privatpersoner som har startet for seg selv, så lenge du kan vise til god nok inntekt for selskapet og seg selv.
Hva er grunnkravene våre?
Grunnkravene våre er minimumskrav som alle må forholde seg til hvis de skal søke lån hos oss.
-
Ved et boligkjøp må du stille minimum 15% av kjøpesum i egenkapital
-
Du må stille bolig eller fritidsbolig som sikkerhet
-
Markedsverdien på boligen må være over 750 000 kr
Har du fått avslag av andre banker, men oppfyller kravene? Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt kr. 4.009.071
-
-
Hvilken dokumentasjon ber Bluestep Bank normalt om?
Skal du søke boliglån, mellomfinansiering eller refinansiering? Jo mer forberedt du er, jo fortere kan vi hjelpe deg. Her får du svar på hvilken dokumentasjon du bør ha klart, slik at behandlingstiden kan bli så kort som mulig.
Hos Bluestep Bank forsøker vi alltid å rette fokuset mot fremtidige muligheter, og hva vi kan gjøre for å gi deg mer økonomisk sikkerhet og frihet.
For å kunne gjøre det, er vi imidlertid avhengig av å innhente noe historisk dokumentasjon om din økonomiske situasjon. Dersom du har forberedt denne informasjonen på forhånd kan vi korte ned behandlingstiden, og rette fokuset mot en bedre økonomisk fremtid for deg.
6 typer dokumentasjon vi normalt ber om
Enten du søker om boliglån, refinansierings- eller mellomfinansieringslån, er det i de fleste tilfeller den samme dokumentasjonen vi etterspør.
Nedenfor har vi listet opp dokumentasjonstyper vi normalt ber om. Alle punktene er ikke nødvendigvis relevante i hvert tilfelle, men tenk likevel nøye gjennom om det gjelder deg. Slik får du så god oversikt over dine inntektskilder og gjeldsposter som mulig.
1. Skattemeldingen
Skattemeldingen er viktig for å kunne danne et bilde av din økonomiske situasjon, og er derfor noe vi alltid spør etter.
2. Inntekt de siste 3 mnd.
Her inngår blant annet lønnsslipper, pensjon, trygd, barnebidrag, arbeidsavklaringspenger og lignende - alle inntektskilder skal redegjøres for. Er du usikker på om noe regnes som inntekt eller ikke, er det alltid bedre å legge det ved.
3. Arbeidskontrakt
I flere tilfeller har man ikke inntekt å vise til, for eksempel om du nylig har blitt ansatt. I slike tilfeller vil det være mer relevant å få tilsendt arbeidskontrakten for å kunne vurdere fremtidig betalingsevne.
4. Siste måneds faktura på kredittkort eller lån
Selv om selvangivelsen tilbyr en oversikt over lån og gjeld, kan mye ha endret seg etter den ble sendt ut.
Ved å legge ved forrige faktura på alle lån eller kredittkort kan du bidra til en mer nøyaktig oversikt.
Husk også å opplyse om nye lån, for eksempel om du nylig har inngått avtale om studielån, kredittkort- eller forbrukslån.
5. Utleiekontrakt (om du er utleier)
Dersom du leier ut bolig trenger vi dokumentasjon på inntekter fra utleie. Vi pleier derfor å be om å få tilsendt utleiekontrakten.
6. Regnskap og næringsoppgave (for selvstendig næringsdrivende)
Selvstendig næringsdrivende må levere inn skattemeldingen for foregående år med regnskap og næringsoppgave. I tillegg må ofte foreløpig regnskap for inneværende år også inkluderes.
Det samme dokumentasjonskravet gjelder også dersom du eier en majoritetsandel av aksjene i et AS.
Hvilken informasjon henter vi inn for deg?
1. Boligtakst
For å kunne hjelpe deg med boliglån, mellomfinansiering eller refinansiering, er det nødvendig å vite hva den aktuelle boligen er verdt.
I enkelte tilfeller kan det være tilstrekkelig at du sender inn en e-taksering til oss. Som oftest bestiller vi imidlertid taksering av boligen for deg, og dette skjer alltid ved bruk av en uavhengig og autorisert takstmann.
2. Kredittvurdering
I flere tilfeller er det tilstrekkelig at du sender inn siste faktura på lån og kredittkortgjeld. Vi gjennomfører en kredittvurdering for å være sikre på at vi får et nøyaktig bilde av din økonomiske situasjon.
Hvorfor trenger Bluestep Bank denne informasjonen?
Vi ønsker så mye informasjon om din økonomiske situasjon som mulig. For det første gir dette oss et bedre vurderingsgrunnlag, og i tillegg kan det gjøre at behandlingsprosessen går raskere.
Dokumentasjonen overfor er i de fleste tilfeller tilstrekkelig for å kunne beregne din fremtidige betalingsevne.
Husk at det alltid er bedre å inkludere for mye informasjon enn å risikere at en viktig inntektskilde eller gjeldspost blir glemt.
Hvor lang er behandlingstiden?
Hvor lang behandlingstiden er vil variere. Når søknaden er sendt inn, tar det imidlertid kort tid før du får kontakt med en av våre saksbehandlere.
Deretter avhenger behandlingstiden blant annet av hvor kjapt vi får tilsendt nødvendig dokumentasjon, pågang av søknader, og lignende.
-
Hva ligger renten på hos Bluestep Bank?
I Bluestep Bank får hver kunde en individuelt tilpasset rente. Hvilken rente du får, avhenger av din økonomiske situasjon, verdien og beliggenheten på din bolig, samt inntekter, utgifter og eventuelle øvrige gjeldsforpliktelser.
Se våre renter for omstartslån her. Kontakt oss for å finne ut akkurat hvilken rente du kan få!
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt kr. 4.009.071
-
Hvordan tilbakebetales lånet?
Lånet tilbakebetales, som hovedregel, med avtalegiro i månedlige terminer. Første betaling vil som regel skje gjennom faktura som mottas elektronisk enten via e-faktura eller Digipost. Hvis elektronisk fakturering ikke er mulig sendes fakturaen per post.
-
Kan jeg innbetale ekstra på lånet mitt?
Ja, ønsker du å legge inn en ekstra innbetaling på lånet må dette skje manuelt ved å legge inn en melding med teksten «ekstra avdrag» i stedet for å bruke KID. Hvis betalingen ikke merkes med en melding og blir betalt med KID-nummeret, blir beløpet automatisk lagt til gode og trukket av ved neste faktura i stedet for å nedbetale lånet.
-
Hvorfor kan jeg ikke se lånet mitt når jeg går inn på nettsiden?
Vi har dessverre ingen nettportal for våre lånekunder, men håper å kunne tilby dette i nærmeste framtid.
For spørsmål eller informasjon om ditt lån kan du ringe låneadministrasjonen på telefon 21 30 52 00 mellom kl. 09.00-16.00, eller send mail til kundesenter@bluestep.no.
-
Hva er omstartslån?
Hos Bluestep Bank kan vi refinansiere ulike typer av gjeld med et omstartslån. Det vi krever er at man må stille bolig eller fritidsbolig som sikkerhet, og at maksimal belåningsgrad ikke må overstige 85% for bolig og 75% for fritidsboliger/hytte.
Omstartslån hos Bluestep Bank er en låneform som lar deg ta opp nytt eller samle lån med sikkerhet i bolig. Det brukes ofte til å samle dyr gjeld, eller andre smålån, i et større og billigere lån. Det kan også brukes til å betale for oppussing.
Refinansiere dyr forbruksgjeld med omstartslån
Refinansiering er ofte ekstra lønnsomt når man har er flere smålån, gjeld på kredittkort og andre lån med svært høy rente. Om du i tillegg har disse lånene spredt blant mindre lånegivere er renten som oftest ekstra høy. Da er refinansiering lønnsomt.
Du kan ta et omstartslån hos oss for å refinansiere forbrukslån, og kvitte deg med høye renteutgifter. Kredittkort har ofte meget høy rente, og noen ganger effektiv rente på over 20 %, som betyr at du kan redusere månedsbetalingene ved å flytte lånet over til boliglånet
Refinansiering av betalingsanmerkninger og inkasso med omstartslån
Det er fort gjort å komme bakpå økonomisk, og for mange er den kortsiktige redningen kredittkort eller dyre forbrukslån. Det ene tar det andre, regninger går til inkasso og plutselig har man en kreditthistorikk med betalingsanmerkninger som gjør at man fremstår som en dårlig betaler, og dermed ikke får boliglån eller refinansiering i tradisjonelle banker.
Hos Bluestep Bank tenker vi annerledes, og vi hjelper årlig tusenvis av mennesker med refinansiering av gjeld med et omstartslån, selv de med betalingsanmerkning og inkassogjeld og som de tradisjonelle bankene ser på som dårlige betalere.
Når vi kredittvurderer deg, legger vi hovedvekt på din fremtidige betalingsevne.
Vi tilbyr også lån til deg med betalingsanmerkninger. Vi kan ikke love deg lån, men vi lover deg en seriøs og grundig vurdering av din situasjon.
Typer av gjeld vi kan refinansiere med et omstartslån
- Boliglån
- Kredittkortgjeld
- Forbrukslån
- Betalingsanmerkninger
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt kr. 4.009.071
-
Har jeg forsikring på mitt lån hos Bluestep Bank?
Nei, Bluestep Bank tilbyr ingen forsikring på sine lån.
-
Har Bluestep Bank en portal for å logge seg inn og se gjenstående saldo på lånet mitt?
Vi har dessverre ingen nettportal for våre lånekunder, men håper å kunne tilby dette i nærmeste framtid.
For spørsmål eller informasjon om ditt lån kan du ringe låneadministrasjonen på telefon 21 30 52 00, mandag til torsdag mellom kl. 09.00-18.00 og fredag kl. 09.00-16.00, eller send mail til kundesenter@bluestep.no.
-
Hva er renten på lånet mitt?
For spørsmål eller informasjon om ditt lån kan du ringe låneadministrasjonen på telefon 21 30 52 00 mandag til torsdag mellom kl. 09.00-18.00 og fredag kl. 09.00-16.00, eller send mail til kundesenter@bluestep.no.
-
Jeg har AvtaleGiro, men kan ikke se fakturaen i nettbanken
Lånet tilbakebetales, som hovedregel, med avtalegiro i månedlige terminer. Første betaling vil som regel skje gjennom faktura som mottas elektronisk enten via e-faktura eller Digipost. Hvis elektronisk fakturering ikke er mulig sendes fakturaen per post.
-
Jeg har AvtaleGiro, men terminen er ikke trukket
- For at en betaling skal gjennomføres må hele belastningsbeløpet være tilgjengelig, kontroller at du har nok dekning på kontoen AvtaleGiroen bli trukket fra.
- Skulle forfallsdatoen lande på en lørdag, søndag eller rød dag, vil AvtaleGiroen bli trukket førstkommende virkedag.
- Trekkgrensen er lavere enn terminbeløpet. Du kan endre dette selv i nettbanken din eller ved å kontakte banken din for hjelp.
- Av ulike årsaker kan det blir forsinkelser i trekk av termin, men det blir gjort daglig forsøk på å trekke terminbeløpet i 4 virkedager etter forfall. Dermed råder vi å vente 4 virkedager før du eventuelt forsøker å betale manuelt.
- Har du behov for å betale manuelt, men mangler betalingsinformasjon kan du ringe kundesenteret på telefon 21 30 52 00 eller sende e-post til kundesenter@bluestep.no.
-
Kan jeg endre forfallsdatoen på min avtalegiro?
Du kan endre forfallsdato ved å kontakte oss på telefon 21 30 52 00 eller mail kundesenter@bluestep.no. Det koster ingenting å endre forfallsdato.
Derimot kan første termin etter endring av forfallsdato være høyere eller lavere enn vanlig, da beløpet blir påvirket av antall rentedager mellom betalinger og terminbeløpet inkluderer rente t.o.m. dagen før forfallsdato. Endrer du for eksempel forfallsdato fra 15. til den 25. betaler du rente for de 10 ekstra dagene mellom regninger den neste måneden. Endrer du forfallet fra den 25. til 15. blir den første terminen etter endringen lavere da det blir 10 færre rentedager å betale mellom regninger.
-
Kan jeg få avdragsfrihet på lånet mitt?
Dersom du har blitt permittert, eller har fått midlertidige betalingsproblemer, kan du søke om lettelser på ditt lån som bl.a. avdragsfrihet (kun rentebetjening) i inntil en viss periode. For å søke om lettelser, ta kontakt med avdeling Krav på tlf. 21 30 52 00 eller send en mail til krav@bluestep.no
-
Hva er beløpsgrense?
Beløpsgrense er maksbeløpet du tillater en regning å bli trukket fra din konto. (Det beløpet du har fylt inn på blanketten du har sendt inn).
Du blir ikke trukket for mer enn hva du skal betale, men det anbefales å sette et høyere beløp enn terminbeløpet for å sikre deg at betalingen ikke blir avvist.
-
Hva skjer om regningen er høyere enn beløpsgrensen jeg har avtalt med banken?
Er beløpsgrensen lavere enn terminbeløpet kan den ikke bli trukket. Får du ikke endret beløpsgrensen via nettbanken din eller ved å kontakte banken din, må du betale regningen manuelt. For betalingsinformasjon kan du ringe kundesenteret på telefon 21 30 52 00 eller sende e-post til kundesenter@bluestep.no.
-
Hva skjer hvis jeg ikke har dekning på konto på forfallsdato?
Banken forsøker å trekke beløpet i 4 virkedager etter forfallsdato. Du kan se i nettbanken din om betalingen har blitt stoppet. De fleste nettbanker gir deg muligheten til å aktivere betalingen igjen og det blir gjort daglig forsøk på å trekke terminbeløpet i 4 virkedager etter forfall.
-
Jeg vil bytte kontonummer på min Avtalegiro
- Den raskeste måten er å be din bank hjelpe deg flytte din eksisterende avtale til den kontoen du ønsker å bruke.
- Du kan be oss sende deg en blankett du fyller ut med de nye kontodetaljene som du må videresende til Nets. Det kan da ta ca. 6 uker før AvtaleGiroen er på plass.
-
Jeg betaler med faktura, men ønsker i stedet å betale via AvtaleGiro. Hvordan endrer jeg dette?
- Du kan endre dette direkte i din nettbank. Når du legger inn fakturaen for betaling svarer du ja når du blir du spurt om du vil ha AvtaleGiro. Da betaler du med AvtaleGiro fra og med neste faktura.
- Har du ikke nettbank kan du kontakte banken din for å opprette AvtaleGiro.
- Vi kan sende deg en blankett å fylle inn som du selv videresender direkte til Nets, men husk at dette kan ta ca. 6 uker før AvtaleGiroen er på plass.
-
Kan jeg stoppe en betaling eller avslutte en AvtaleGiro?
Ja, det er fullt mulig å stoppe en betaling og avslutte en AvtaleGiro.
Dette kan du enten gjøre direkte i nettbanken din eller ved å ta kontakt med banken din.
Ønsker du å avslutte en AvtaleGiro permanent kan du slette den i nettbanken din eller kontakte oss på Bluestep Bank. Du kommer da til å få fakturaen din i posten hver måned.
Husk at terminavgiften øker fra kr. 25,- til kr. 50,- når AvtaleGiroen avsluttes.
-
Koster det noe å endre forfallsdato?
Nei, det koster ingenting å endre forfallsdato.
Derimot kan første termin etter endring av forfallsdato være høyere eller lavere enn vanlig, da beløpet blir påvirket av antall rentedager mellom betalinger og terminbeløpet inkluderer rente t.o.m. dagen før forfallsdato.
Endrer du for eksempel forfallsdato fra 15. til den 25. betaler du rente for de 10 ekstra dagene mellom regninger den neste måneden. Endrer du forfallet fra den 25. til 15. blir den første terminen etter endringen lavere da det blir 10 færre rentedager å betale mellom regninger.
-
Jeg har ikke fått noen årsoppgave
Det blir kun sendt ut én årsoppgave per lån til hovedlåntager.
Låntakerne må da bli enige om hvordan å dele opp fradragsberettigede poster mellom seg direkte i skattemelding. Du kan lese mer om dette på skatteetatens nettside.