Boliglån i en annen bank

Det er fullt mulig å søke om å øke boliglånet selv om du har boliglån i en annen bank. Du kan øke boliglånet med boligen som sikkerhet, noe som gir en gunstigere rente enn lån uten sikkerhet.

Opplåning - ønsker du å øke boliglånet?

Å ta opp lån med sikkerhet i en leilighet, et hus eller en fritidsbolig er som regel et smartere valg enn forbrukslån, raske kreditter eller å handle på avbetaling. Når du tar opp et lån med sikkerhet i boligen din, bruker banken boligen som pant. Dette gjøres for å sikre branken skulle det oppstå en situasjon der du ikke lenger kan betjene boliglånet ditt, som i verste fall kan resultere i tvangssalg. 

For å kunne låne på din eksisterende bolig, må boligen være verdt mer enn størrelsen på lånet. En bolig kan maksimalt belånes opptil 85 % av boligens verdi. Det betyr at boliglånet totalt ikke er høyere enn 85 % av boligens verdi. Hvis boligen din for eksempel er belånt med 60 %, eksisterer det fortsatt 25 % av verdien igjen som kan belånes, forutsatt at låntakers økonomi tillater det.

Fordeler ved å øke boliglån

Det er flere fordeler med å låne på boligen i stedet for å ta opp andre lån og kreditter. Hvis du allerede har mange smålån og dyre kreditter, kan du med ditt økede boliglån også betale ned disse, såkalt refinansiering, hvis økonomien tillater det. Dermed får du kun én faktura å betale i stedet for flere. 

Det kan være mange grunner til at man ønsker å øke boliglånet. Kanskje trenger du kapital til å bytte taket eller pusse opp badet. Et lån med sikkerhet, som et boliglån, betyr vanligvis lavere rente, bedre vilkår og lavere månedlige kostnader enn lån uten sikkerhet. Det er også mulig å låne på boligen for å investere i bærekraftige energikilder, som for eksempel jordvarme eller solcellepaneler.

Krav til boligen du ønsker å belåne

  • Eies av deg som privatperson.
  • Har en verdi på minst 300 000 kr.
  • Leies ikke ut.
  • Brukes ikke til kommersielle formål.
  • Det finnes muligheter for å utvide boliglånet, det vil si at boligen er belånt til mindre enn 85 % av markedsverdien (fritidsbolig 75 %).

Lånekalkulator for refinansiering

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.

Kan jeg øke boliglånet mitt? 

For å kunne øke boliglånet må du være minst 18 år, og eie boligen din. Det må også finnes en ubelånt sikkerhet i boligen, det vil si at det er rom for å ta opp ytterligere lån. Boligen kan være belånt med maksimalt 85 % av markedsverdien, og minimumsbeløpet du kan øke lånet med er 100 000 kr. 

Alle boliglån krever en inntekt, som kan dekke alle lånekostnader. Hos Bluestep Bank aksepterer vi imidlertid langt flere inntektstyper enn tradisjonelle banker, som du kan regne som inntekt.

 

Inntektstyper vi godkjenner

Ansettelsesformer
Fast ansettelse, midlertidig ansettelse, vikariat, tidsbegrenset ansettelse, prosjektansettelse og timebasert ansettelse.

Næringsvirksomhet
Enkeltpersonforetak, aksjeselskap, ansvarlig selskap og kommandittselskap.

Pensjon
Alderspensjon, uføretrygd, forsikring, pensjonsforsikring og skattefri pensjonssparing.

Andre inntekter
Dagpenger, barnetrygd, bostøtte, tillegg til bostøtte, sykepenger, studiestipend, studielån, foreldrepermisjon, omsorgsytelser, refunderte merutgifter, underholdsbidrag, sosialstøtte, leieinntekter og andre skattefrie inntekter.


Bluestep Bank hjelper flere

Hos Bluestep Bank fokuserer vi mer på din nåværende betalingsevne enn på din økonomiske historikk. Betalingsanmerkninger, inkassogjeld eller gjeld til namsmannen trenger derfor ikke være en hindring, og du kan få muligheten til boliglån uavhengig av inntektstype eller ansettelsesform.

Vi gjør alltid en individuell vurdering av alle lånesøknader, og er mer fleksible enn de tradisjonelle bankene. Bluestep Bank er et moderne alternativ som takket være den individuelle vurderingen kan tilby boliglån til flere. 

Hvordan søke om å øke boliglånet?

Det koster ingenting og er uforpliktende å søke opplåning hos oss.

Laster

En bank for flere

Inkluderende

Bluestep Bank har siden 2005 gitt flere mennesker muligheten til å få boliglån og bedre privatøkonomien. Vi ønsker deg velkommen uansett jobb, bakgrunn eller hvor i livet du befinner deg.

Personlig service

Hos oss får du alltid snakke med en personlig rådgiver som lytter, forstår situasjonen din og prøver å finne en best mulig løsning. Vi snakker over 20 forskjellige språk.

Trygt og sikkert

Det er trygt og sikkert å søke om lån hos oss. Det viktigste for oss er at du får best mulige vilkår for din situasjon, og at du får en god avtale som bedrer økonomien din.

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 272 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot