Hva er mellomfinansiering?

Mellomfinansiering er kortsiktig finansiering for perioden mellom du kjøper ny bolig til du har solgt dagens bolig. Dette gjør det mulig for en periode, å eie to boliger samtidig. Du får altså lån til ny bolig, selv om egenkapitalen er bundet opp i det gamle lånet. Mellomfinansieringen er et midlertidig lån og betales ned med oppgjøret for boligen du skal selge.

Hvordan fungerer mellomfinansiering?

Mellomfinansiering innebærer at banken låner ut nok penger for at du skal kunne eie to boliger samtidig i en kortere periode. Under mellomfinansieringsperioden har du to parallelle lån - et mellomfinansieringslån som dekker det nye lånebehovet, og det gamle boliglånet. Du får litt høyere rente på den delen av lånet som er mellomfinansieringslånet.

Når pengene fra salg av nåværende bolig kommer inn, vil ditt gamle lån og mellomfinansieringslånet bli slettet, og du vil sitte igjen med ditt nye langsiktige lån.

Tilpasset løsning for deg

På grunn av den store innsatsen vi legger ned og den høyere risikoen vi tar på våre lån, konkurrerer ikke vi med tradisjonelle bankers renter og betingelser. Vi kan likevel tilby betingelser som er langt rimeligere enn hva man for eksempel får på mange usikrede lån. Det vil bli satt en nedbetalingsplan og løpetid som er tilpasset din økonomi. Sammen med deg finner vi veien til en trygg økonomi.

Fordeler med mellomfinansiering

  • Utsatt betaling av renter og avdrag i mellomfinansieringsperioden.
  • Gjør det mulig å kjøpe ny bolig før du selger din gamle. Unngår unødvendig press på privatøkonomien.
  • Når gammel bolig er solgt, nedbetales det nye boliglånet med den egenkapitalen som var bundet opp i den gamle boligen.

Inntektstyper vi godkjenner

Ansettelsesformer
Fast ansettelse, midlertidig ansettelse, vikariat, tidsbegrenset ansettelse, prosjektansettelse og timebasert ansettelse.

Næringsvirksomhet
Enkeltpersonforetak, aksjeselskap, ansvarlig selskap og kommandittselskap.

Pensjon
Alderspensjon, uføretrygd, forsikring, pensjonsforsikring og skattefri pensjonssparing.

Andre inntekter
Dagpenger, barnetrygd, bostøtte, tillegg til bostøtte, sykepenger, studiestipend, studielån, foreldrepermisjon, omsorgsytelser, refunderte merutgifter, underholdsbidrag, sosialstøtte, leieinntekter og andre skattefrie inntekter.

 

Bonusløfte

Bluestep Bank ønsker at du skal bli belønnet for punktlig betjening av ditt lån. Alle kunder med førsteprioritetslån som betaler i tide, får renten automatisk redusert med 1 % (ett prosentpoeng) etter 2 år fra utbetalingsdato, og ytterligere 1 % (ett prosentpoeng) etter 3 år. Denne reduksjonen er begrenset nedad til vår til enhver tid laveste rente for gjeldende låneprodukt.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146.

Søk finansieringsbevis og boliglån

Enten du drømmer om å kjøpe leilighet, hus eller fritidsbolig, kan et finansieringsbevis være et første steg på veien.

  • Uansett ansettelseform
  • Søk trygt og sikkert
  • Betalingsanmerkning betyr ikke automatisk avslag

Søk finansieringsbevis

Ofte stilte spørsmål

En bank for flere

Inkluderende

Bluestep Bank har siden 2005 gitt flere mennesker muligheten til å få boliglån og bedre privatøkonomien. Vi ønsker deg velkommen uansett jobb, bakgrunn eller hvor i livet du befinner deg.

Personlig service

Hos oss får du alltid snakke med en personlig rådgiver som lytter, forstår situasjonen din og prøver å finne en best mulig løsning. Vi snakker over 20 forskjellige språk.

Trygt og sikkert

Det er trygt og sikkert å søke om lån hos oss. Det viktigste for oss er at du får best mulige vilkår for din situasjon, og at du får en god avtale som bedrer økonomien din.

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 273 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot
Laster