Hva betyr refinansiering i bolig?

Å låne penger for å bli gjeldfri høres kanskje selvmotsigende ut. Ved å slå sammen dyre kreditter og forbrukslån i ett felles lån, eller omstartslån som det også kalles, kan du redusere de månedlige utgiftene med tusenvis av kroner. 

Boliglån har vanligvis lavere lånekostnader og lavere renter. Ved å samle dyre lån og kreditter i boliglånet kan du ikke bare få et bedre grep om økonomien, men også redusere de månedlige utgiftene. 

Refinansiering av gjeld 

Hos Bluestep Bank kan du samle dyre lån og kreditter i et boliglån. Dette kalles refinansiering. Når du låner med boligen som sikkerhet, kan du ofte få en bedre rente enn ved å samle lånene dine i et forbrukslån, som er et lån uten sikkerhet. Med personlig service og individuelle vurderinger vurderer vi din økonomiske situasjon og gjør vårt ytterste for å hjelpe deg til en bedre og tryggere privatøkonomi. For oss er din nåværende betalingsevne viktigere enn din historikk. 

Færre lån betyr bedre kredittverdighet 

Den viktigste grunnen til å slå sammen flere mindre lån til ett større er å redusere månedlige kostnadene og få bedre forutsetninger for å betale ned lånet på sikt. Men det har også en positiv innvirkning på kredittverdigheten din, det vil si hvordan bankene vurderer betalingsevnen din.

Kredittverdigheten vurderes på grunnlag av flere faktorer som sivilstatus, inntekt og antall og størrelse på eksisterende lån og kreditter. Her mener bankene at noen få lån rett og slett er bedre enn mange lån spredt på ulike långivere. 

Fordeler med å samle alle lån på ett sted 

 • Lavere rente
 • Reduserte månedskostnader
 • Direkte amortisering
 • Bedre vilkår
 • Færre fakturaer og skjulte kostnader
 • Høyere kredittverdighet
 • Tryggere privatøkonomi 

 
Hvilke krav må man oppfylle for refinansiering? 

For å søke om lån med boligen som sikkerhet må du være minst 18 år gammel og eie boligen din. Det må også finnes en merverdi i boligen, det vil si at lånet på boligen ikke er mer enn 85 % av boligens markedsverdi. Du kan søke om opplåning uavhengig av om du har et eksisterende boliglån i Bluestep Bank i dag eller ikke.

Krav til boligen du vil belåne 

 • Eies av deg som privatperson
 • Verdt minst 300 000 kr
 • Leies ikke ut
 • Brukes ikke til kommersielle formål
 • Kan belånes opptil 85 % (fritidsboliger 75 %) 

Lånekalkulator for refinansiering

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.

Ofte stilte spørsmål

 • Et boliglån har som regel lavere rente, lavere lånekostnader og bedre betingelser enn mange dyre lån og kreditter. Ved å kombinere flere lån med boliglånet ditt får du også bedre oversikt over økonomien og utgiftene dine. 

 • Hvor mye du kan låne, avhenger av hvor stor inntekt du har, og hvor mye lånekapasitet du har igjen i boligen. En bolig kan belånes med inntil 85 % og en fritidsbolig med inntil 75 %.

 • Et lån med sikkerhet, for eksempel et boliglån, er et lån der banken har en garanti i tilfelle lånet ikke kan tilbakebetales av låntakeren. Når det gjelder boliglån, er boligen en sikkerhet som banken kan ta for å innfri et lån som ikke betales. Et lån med sikkerhet innebærer derfor mindre risiko for banken, i motsetning til et lån uten sikkerhet. Derfor har disse lånene også lavere rente og gebyrer i forhold til lånets størrelse. De har også en lengre nedbetalingstid.

  Et lån uten sikkerhet har vanligvis en høy årlig rente, høye gebyrer i forhold til lånets størrelse og kort nedbetalingstid. Les mer om sikret og usikret gjeld her.

 • Fra det øyeblikket du signerer lånedokumentene, utbetaler vi lånet innen tre virkedager. Hvis vi gjør opp gjelden for deg, kan det ta ytterligere noen dager før kreditorene mottar og gjør opp lånene, avhengig av deres rutiner. Vi har spesialisert oss på å samle lån og kreditter og informerer deg når gjelden er gjort opp. Etter at lånet er utbetalt, kan du finne sluttoppgjøret ved å logge inn på Mine sider.

Hvordan søke om refinansiering?

Det koster ingenting og er uforpliktende å søke refinansiering hos oss.

Laster

Refinansiering uten fast ansettelse 

Hvis du ikke har fast ansettelse, er det lett å gi opp håpet om å få et omstartslån etter å ha fått avslag hos tradisjonelle banker. Hos Bluestep Bank tar vi hensyn til mange ulike typer av inntekter og ansettelsesforhold. Mange av kundene våre er frilansere, timeansatte eller vikarer. En fast ansettelse er derfor ikke en avgjørende faktor i vår kredittvurdering. 

Refinansiering av kredittkort 

Økonomiske problemer er vanligere enn du kanskje tror, og kan ramme alle, uansett situasjon. Å kjøpe noe på avbetaling eller med kredittkort er mer eller mindre normen i dag, og det kan være lett å havne i en ond sirkel med mange lån og kreditter. I tillegg til høye renter er det ofte skjulte kostnader i form av fakturagebyrer hver måned. Plutselig sliter man med å få økonomien til å gå rundt i slutten av måneden. 

I verste fall kan dette føre til at du ikke klarer å betale regningene dine, og du risikerer å ende opp med gjeld hos Namsmannen og en eller flere betalingsanmerkninger. Det er lett å tenke at man ikke kan få et refinansieringslån, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Vi tar oss tid til å lytte til livssituasjonen din og vil gjøre vårt beste for å prøve å redusere de månedlige kostnadene dine. 

Refinansiering med betalningsanmerkning 

En betalingsanmerkning eller inkassogjeld trenger ikke å sette en stopper for å samle lånene dine. Betalingsanmerkninger er noe som kan skje med hvem som helst. Sykefravær, arbeidsledighet, livskriser, stress, misforståelser eller post som har forsvunnet, kan være årsaker til at man får en eller flere betalingsanmerkninger. 

For oss er fremtiden din viktigere enn fortiden din. Vi tar hensyn til hele din økonomiske situasjon og mange ulike typer inntekter i kredittvurderingen. Vi samarbeider med deg for å finne løsninger for fremtiden – alltid med sikte på å gi deg en trygg og stabil økonomi. 

Inntektstyper vi godkjenner

Ansettelsesformer
Fast ansettelse, midlertidig ansettelse, vikariat, tidsbegrenset ansettelse, prosjektansettelse og timebasert ansettelse.

Næringsvirksomhet
Enkeltpersonforetak, aksjeselskap, ansvarlig selskap og kommandittselskap.

Pensjon
Alderspensjon, uføretrygd, forsikring, pensjonsforsikring og skattefri pensjonssparing.

Andre inntekter
Dagpenger, barnetrygd, bostøtte, tillegg til bostøtte, sykepenger, studiestipend, studielån, foreldrepermisjon, omsorgsytelser, refunderte merutgifter, underholdsbidrag, sosialstøtte, leieinntekter og andre skattefrie inntekter.


Søk refinansiering 

De vanligste måtene å samle lånene dine på er ved å øke det eksisterende boliglånet eller ta opp et forbrukslån. Ønsker du å undersøke mulighetene dine, er en god start å begynne å se på hvilke lån du har i dag. Sjekk hvor mye du betaler i renter og gebyrer og legg sammen totalkostnaden på alle lånene dine. På denne måten får du god oversikt og forståelse for hvor mye du betaler akkurat nå, og det blir lettere å sammenligne med andre alternativer. 
 
Velger du å samle lånene med boligen som sikkerhet, vil beløpet på ditt nye lån være summen av alle de mindre lånene og kredittene, samt eventuelle gebyrer. Men med lavere rente og færre ekstra gebyrer blir det stor forskjell på totalkostnaden til slutt. Du kan ofte redusere kostnadene med flere tusen kroner hvert år. I tillegg er det enklere og tar kortere tid å holde styr på ett enkelt lån i stedet for flere ulike. Det reduserer også risikoen for at du går glipp av betalinger og pådrar deg unødvendige forsinkelsesgebyrer. 

Endrede økonomiske forhold har betydning 

Det er viktig å tenke på å få med alle lån og kreditter for å få best mulig effekt og lavest mulig rente når du skal samle lånene dine. Vurder også om forutsetningene dine har endret seg siden du tok opp dine tidligere lån.  

For eksempel kan høyere lønn eller samboerskap som har redusert de faste boligutgiftene gi deg bedre betingelser når du tar opp det nye lånet. Ved beregning av renten tar banken hovedsakelig hensyn til aktuelle lån, betalingsanmerkninger og type arbeidsforhold, men også samboerskap og lavere faste bokostnader kan påvirke den endelige renten. Hvis du søker om lånet sammen med noen andre, kan det også gi deg bedre betingelser, så spør partneren din eller et familiemedlem om de er villige til å søke om lånet sammen med deg. 

En bank for flere

Inkluderende

Bluestep Bank har siden 2005 gitt flere mennesker muligheten til å få boliglån og bedre privatøkonomien. Vi ønsker deg velkommen uansett jobb, bakgrunn eller hvor i livet du befinner deg.

Personlig service

Hos oss får du alltid snakke med en personlig rådgiver som lytter, forstår situasjonen din og prøver å finne en best mulig løsning. Vi snakker over 20 forskjellige språk.

Trygt og sikkert

Det er trygt og sikkert å søke om lån hos oss. Det viktigste for oss er at du får best mulige vilkår for din situasjon, og at du får en god avtale som bedrer økonomien din.

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 272 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot