Hva er et finansieringsbevis? 

Et finansieringsbevis er en foreløpig oversikt over hvor mye penger du kan låne til din nye bolig. Når du søker om finansieringsbevis, beregner vi hva de nye boligutgiftene dine kan bli, og innhenter informasjon om din, og eventuelle medlåntakeres privatøkonomi.

Søk finansieringsbevis

Hvordan søke om finansieringsbevis hos Bluestep Bank?

Du kan søke om å øke boliglånet ditt hvis du eier boligen. Forutsatt at det er mulig å øke lånet, kan du bruke boligen som sikkerhet for å frigjøre kapital. Et finansieringsbevis er en bekreftelse fra banken din om hvor mye du kan kjøpe bolig for. 

Med et finansieringsbevis får du vite hvor mye du kan låne, og hva et boliglån hos oss kan koste deg per måned. Et finansieringsbevis er ikke en garanti for boliglån, men en foreløpig indikasjon på at du kan få et boliglån hos oss. Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder.  

Hvor lang tid tar det å få finansieringsbevis?

Etter at du har sendt inn en søknad om finansieringsbevis, vil en av våre boliglånsrådgivere kontakte deg for å gå gjennom søknaden, og eventuelle endringer som må gjøres. Hvor lang tid varierer litt ut ifra kompleksiteten i saken og når vi får en komplett søknad inn, men det er fullt mulig å få finansieringsbevis på dagen hos Bluestep Bank.

Bluestep Bank tilbyr også refinansiering, såkalt omstartslån, mellomfinansiering og utøkt boliglån. Vi er med deg på hele boligkjøpsreisen din.

Når du har finansieringsbevis 

Kontakt oss når du har funnet en bolig du ønsker å kjøpe, før du signerer kjøpekontrakten. For å kunne innvilge et boliglån må vi først godkjenne den aktuelle boligen. 

Vi vil også forsikre oss om at du har samme økonomiske forutsetninger som da du søkte om boliglånet. Finansieringsbeviset er som sagt ingen garanti for boliglån, derfor må du alltid kontakte banken før du signerer kjøpekontrakten.

 

Mer om finansieringsbevis 

For finansieringsbevis hos Bluestep Bank gjelder følgende.

  • Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder
  • Bluestep Bank må godkjenne boligen før du skriver under på kjøpekontrakten
  • Alle låntakere må oppfylle gjeldende kriterier før boliglånet kan godkjennes
  • Ny informasjon om din økonomi kan påvirke finansieringsbeviset ditt
  • Belåningsgraden er maksimalt 85 % 

 
Gyldighet og fornyelse av finansieringsbevis

Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder. Hvis du har et som ikke lenger er gyldig, kan du søke om å forlenge det ved å kontakte oss. 

Fordi vi gjør individuelle vurderinger når vi innvilger finansieringsbevis, kan vi hjelpe flere. Det viktigste for oss er at du får en trygg økonomi, og at du kan betale ned på lånet hver måned. Om økonomien din kan håndtere utgiftene til boliglånet, er ikke betalingsanmerkninger, ansettelsesforhold eller kreditthistorikk nødvendigvis et hinder. 

Kriterier for deg som søker om finansieringsbevis 

For å søke om finansieringsbevis må du ha en skattepliktig inntekt i Norge, være minst 18 år gammel og ha nok penger til å dekke egenkapitalkravet. Du kan maksimalt låne opptil 85 % av boligens verdi. 

  • Boligen må kjøpes av deg som privatperson.
  • Boligen må være verdt minst 300 000 kr.
  • Boligen skal ikke leies ut eller brukes til kommersielle formål.
  • Du trenger egenkapital på minst 15 % av boligens totalpris. 

Renter og betingelser 

For å kunne gi et estimat på hva boliglånet vil koste, må vi vite mer om deg. Hos Bluestep Bank får alle kunder en individuell rente som bestemmes av hvor stor andel av boligens markedsverdi som er belånt, dine inntekter og utgifter samt kreditthistorikken din. Boliglånet kan ha en løpetid på inntil 30 år, og minste lånebeløp er 150 000 kr. 

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146.  

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 271 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot