Hvordan få lån med betalingsanmerkning?

Hos oss er hver kunde unik, og vi gjør gjerne et forsøk på å hjelpe deg –uansett om du har betalingsanmerkninger eller ikke. Vi tar hensyn til hele økonomien din, og flere innteksttyper i kredittvurderingen vår.

Sammen med deg prøver vi å finne løsninger for fremtiden – med en målsetting om å gi deg en trygg og stabil økonomi. Uansett om du vil kjøpe bolig, samle lån eller øke ditt nåværende boliglån prøver vi å finne en løsning som passer for deg og din situasjon. Derfor trenger ikke en betalingsanmerkning automatisk å bety avslått lånesøknad.

Les mer om betalingsanmerkninger

 • En betalingsanmerkning er en oppføring i kredittopplysningsselskapets register om at en person eller et firma ikke har betalt regningene sine i tide. Kredittopplysningsselskapene samler inn informasjon om ubetalt gjeld fra mange ulike aktører, for eksempel myndigheter, kommuner, og banker. 

 • Hvis du har utestående regninger, og ikke betaler i tide, får du først én eller flere påminnelser fra bedriften eller etaten du skylder penger. Dersom regningen du ikke har betalt kommer fra en privat bedrift, går de enten til et inkassofirma som arbeider med å kreve inn penger mot betaling, eller eventuelt til Namsmannen, som kan beslutte om ubetalte regninger skal tvangsinndrives.

 • Inkassofirmaet som håndterer gjelden din, kan velge å forsøke å drive inn gjelden selv, eller de kan gå til Namsmannen. Hvis det er en offentlig etat du skylder penger, kan en anmerkning om ubetalt gjeld gå direkte til kredittopplysningsselskapet, og bli til en betalingsanmerkning i registeret deres.

 • Informasjonen, som kredittopplysningsselskapene har samlet inn, brukes av långivere og andre foretak som trenger å vite om du har betalt regningene dine i tide. Det er gratis å kredittsjekke seg selv, og du får da oversikt over eventuelle betalingsanmerkninger. Les hvordan du kredittsjekker deg selv her.

 • Den beste måten å fjerne en betalingsanmerkning på, er å betale kravet som har resultert i en betalingsanmerkning. Har du ikke pengene til å betale tilbake beløpene det er snakk om finnes ulike alternativer. Refinansiering kan være ev av dem.

Hva er konsekvensene av å ha betalingsanmerkning?

Hvis du noen gang har søkt om lån, abonnement eller kredittkort, så har du opplevd å bli spurt om det kan bli tatt en kredittsjekk av deg. I denne prosessen henter banken eller firmaet som skal vurdere innvilgelse av lån, kreditter eller abonnementer, opplysningene om deg fra kredittopplysningsregisteret. Her kan de se din kredittscore og om du har noen betalingsanmerkninger, for å gjøre en vurderinge om du kan betale for deg.

Hvis du har en betalingsanmerkning, er det ofte vanskelig å få godkjent en søknad om kreditt. Situasjoner hvor du kan bli kredittsjekket, er eksempelvis hvis du skal:

 • Søke om boliglån eller andre lån
 • Leie leilighet
 • Starte et abonnement på for eksempel mobil og strøm
 • Handle på kreditt
 • Tegne forsikring

Hvis du har betalingsanmerkninger, indikerer dette at du ikke har betalingsevne eller vilje. Dette resulterer ofte i avslag, men hvis du har fått en betalingsanmerkning, er det likevel ingen grunn til panikk.

Muligheter ved betalingsanmerkning

Selv om du har betalingsanmerkninger fra tidligere, kan du ha en stabil økonomi i dag. Om din nåværende økonomi klarer å dekke utgiftene forbundet med et boliglån, trenger ikke en betalingsanmerkning nødvendigvis å være et hinder for å få lån.

Hvis du eier boligen din, kan du ved å søke om refinansiering; samle dyre lån, og kreditter inn i boliglånet. På den måten kan du redusere de månedlige utgiftene vesentlig, fordi et boliglån som oftest har en lavere rente enn lån uten sikkerhet, også klalt forbrukslån.

Når du har sendt inn en søknad, vil en av våre saksbehandlere kontakte deg innen kort tid. Deretter vil dere sammen gå gjennom søknaden din for å se hvilke muligheter du har til å få et boliglån. Vi gjør alltid en individuell vurdering, og derfor trenger ikke inkasso eller registrert gjeld hos Namsmannen være til hinder for boliglån hos oss. Søknaden er ikke bindende for deg.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få bedre kontroll over økonomien og lavere månedlige kostnader ved å samle dyre smålån.

 • Senk månedskostnadene
 • Lavere rente
 • Forenklet økonomisk hverdag ved å samle lån

Søk refinansiering

Et lån kan være en god løsning, til tross for betalingsanmerkninger.

En betalingsanmerkning innebærer gjerne at man ikke har klart å gjøre opp for seg. Som regel anbefales det derfor at man tar grep for å få orden på økonomien framfor å ta opp et nytt lån. Det finnes likevel situasjoner der et nytt lån kan være et godt alternativ – selv om man har betalingsanmerkninger.

 • Du sletter gjelden som er årsaken til betalingsanmerkningen ved hjelp av det nye lånet.
 • Du samler eksisterende lån, og kreditter i det nye lånet, noe som kan bety lavere månedsutgifter, og bedre lånevilkår.
 • En tidligere betalingsanmerkning trenger ikke å bety at du ikke har orden på økonomien din i dag. Et nytt lån er dermed heller ikke automatisk et problem, så lenge du vet at du kan betale renter, og avdrag i tide. 

Om du ikke har fått orden på økonomien i tiden etter at betalingsanmerkningen oppsto, kan et nytt lån føre til enda verre økonomiske konsekvenser, med mindre hensikten med lånet er å komme deg ajour, som beskrevet ovenfor. Betalingsanmerkninger påvirker kredittscoren din. Det er et tall som representerer din kredittverdighet basert på en skala fra 0-100. Jo høyere score, desto bedre kredittverdighet har du. Les mer om kredittscore her.

Hvorfor er det vanskelig å få lån med betalingsanmerkning?

Hvis du allerede har fått en betalingsanmerkning, kan det påvirke mulighetene dine til å ta opp et lån eller tegne ulike typer abonnementer. Du kan altså bli nektet å ta opp et boliglån, fordi tradisjonelle banker vanligvis ikke tar hensyn til årsakene bak en betalingsanmerkning. Det synes vi er feil, og derfor er vi en litt mer fleksibel bank.

En betalingsanmerkning trenger ikke å stå i veien for målene dine. Hos oss er du velkommen som du er, og vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å prøve å hjelpe deg til en trygg økonomi. Vi tar hensyn til hele økonomien din og flere typer inntekt i kredittvurderingen vår. Målsettingen er at vi sammen med deg skal sørge for å gi deg de beste forutsetningene for en trygg, og stabil økonomi.

Inntektstyper vi godkjenner

Ansettelsesformer
Fast ansettelse, midlertidig ansettelse, vikariat, tidsbegrenset ansettelse, prosjektansettelse og timebasert ansettelse.

Næringsvirksomhet
Enkeltpersonforetak, aksjeselskap, ansvarlig selskap og kommandittselskap.

Pensjon
Alderspensjon, uføretrygd, forsikring, pensjonsforsikring og skattefri pensjonssparing.

Andre inntekter
Dagpenger, barnetrygd, bostøtte, tillegg til bostøtte, sykepenger, studiestipend, studielån, foreldrepermisjon, omsorgsytelser, refunderte merutgifter, underholdsbidrag, sosialstøtte, leieinntekter og andre skattefrie inntekter.


Søk om boliglån til tross for betalingsanmerkning

Hvis du er interessert i å se på mulighetene dine for å få boliglån, så hjelper vi deg gjerne videre. For å kunne kjøpe en bolig kan et første steg være å søke om et finansieringsbevis, som er et foreløpig løfte om boliglån.

Finansieringsbeviset viser hvilken økonomisk ramme du har for å kjøpe en bolig, og inkluderer både prisen for boligen og månedsutgiftene. Det kan være lurt å få på plass et finansieringsbevis før du går inn i en budrunde. Kanskje er drømmen din om å eie en egen bolig mer realistisk enn du tror?

En bank for flere

Inkluderende

Bluestep Bank har siden 2005 gitt flere mennesker muligheten til å få boliglån og bedre privatøkonomien. Vi ønsker deg velkommen uansett jobb, bakgrunn eller hvor i livet du befinner deg.

Personlig service

Hos oss får du alltid snakke med en personlig rådgiver som lytter, forstår situasjonen din og prøver å finne en best mulig løsning. Vi snakker over 20 forskjellige språk.

Trygt og sikkert

Det er trygt og sikkert å søke om lån hos oss. Det viktigste for oss er at du får best mulige vilkår for din situasjon, og at du får en god avtale som bedrer økonomien din.

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 272 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot