Lån med inkasso

Om det skyldes ren forglemmelse eller dårlig råd – det er fort gjort at en regning går til inkasso. Hva gjør du når det skjer? Og hva gjør du dersom du må låne penger for å betale inkassokravet? Ulempen med inkasso er at det som i utgangspunktet kanskje var en liten og overkommelig sum, kan vokse seg atskillig større og vanskeligere i form av gebyrer, forsinkelsesrenter og innkrevingskostnader. Ved å samle inkassokravene dine i et boliglån kan Bluestep Bank hjelpe deg med å komme i rute med betalingene, slik at du får en mer bærekraftig økonomi. 

Når du søker om lån hos Bluestep Bank får du din egen saksbehandler som ser på og går gjennom søknaden din sammen med deg. Vi er opptatt av å hjelpe deg på best mulig måte i en stresset situasjon, og når du kredittvurderes, ser vi ikke bare bakover – vi legger også stor vekt på din nåværende betalingsevne. Ser vi at du kan betjene lånet, kan det være du får innvilget lånet ditt hos oss. 

Hva er inkasso, og hvordan fungerer det?

Hvis du havner på etterskudd med å betale regninger eller lån, kan det gå videre til inkasso. Det betyr at selskapet eller personen du skylder penger bruker et inkassobyrå til å drive inn pengene gjennom et inkassokrav.
Inkassobyrået legger som regel til et ekstra gebyr. Når en betaling går til inkasso, må du altså betale både gjelden, eventuelle forsinkelsesgebyrer og dette ekstragebyret til inkassobyrået. Kreditor, som gjelden skal betales til, kan iverksette inkassotiltak mot den personen eller bedriften som ikke har betalt gjelden sin innen avtalt tid.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få bedre kontroll over økonomien og lavere månedlige kostnader ved å samle dyre smålån.

 • Senk månedskostnadene
 • Lavere rente
 • Forenklet økonomisk hverdag ved å samle lån

Søk refinansiering

Når får man inkasso?

Hvis man ikke har betalt gjelden sin i tide og saken dermed havner hos inkasso, er det inkassobyrået som inndriver gjelden. Inkassobyrået gjør dette ved å sende en ny faktura til debitor, altså den som har utestående gjeld. I forbindelse med den nye fakturaen har inkassobyrået overtatt ansvaret fra det opprinnelige selskapet, og gjelden må derfor betales direkte til inkassobyrået. 

Et inkassovarsel skal være skriftlig, fristen for å betale det opprinnelige kravet må være utløpt og det må ha en betalingsfrist på minst 14 dager. Hvis du ikke betaler innen denne fristen, går kravet til inkasso og du får en betalingsoppfordring.

Hva skjer hvis jeg ikke betaler gjelden min?

Hvis gjelden betales i tide, er saken ute av verden. Et inkassokrav genererer ikke automatisk en betalingsanmerkning, men saken kan bli oversendt til Namsmannen hvis gjelden ikke blir betalt. Hvis du har flere inkassokrav samtidig, kan det bli vanskelig å betale kostnadene. Derfor anbefales det alltid at du betaler inkassogjelden din så fort som mulig. Her kan du lese mer om å låne med betalingsanmerkning.

Hva er konsekvensene av inkasso?

Hvis inkassokravet ikke blir løst i tide og blir en betalingsanmerkning, kan det bli vanskelig å låne penger, ta opp boliglån, skaffe seg en leiebolig eller få et telefonabonnement.

Om du ikke klarer å betale inkassokravet, kan saken havne hos Namsmannen for tvangsinndrivelse. For å unngå betalingsanmerkning, trekk i lønn eller trygd, og tvangssalg av gjenstander og eiendom, er det viktig at du får betalt før innkrevingen har kommet så langt. 

Du kan risikere å få et inkassokrav du ikke er enig i. I så fall bør du umiddelbart ta kontakt med den som krever deg for penger og inkassobyrået, bestride kravet, og dokumentere med brev, navn etc. Inkassopågang kan ikke drives når kravet er omtvistet, men må eventuelt behandles i Forliksrådet eller Tingretten for en rettslig avgjørelse.

Søk finansieringsbevis og boliglån

Enten du drømmer om å kjøpe leilighet, hus eller fritidsbolig, kan et finansieringsbevis være et første steg på veien.

 • Uansett ansettelseform
 • Søk trygt og sikkert
 • Betalingsanmerkning betyr ikke automatisk avslag

Søk finansieringsbevis

Hvorfor er det vanskelig å få lån med inkasso?

Det kan være vanskelig å få boliglån hos mange av de tradisjonelle bankene hvis du har en dårlig kreditthistorikk, for eksempel betalingsanmerkninger eller aktiv gjeld hos Namsmannen.

Hos Bluestep Bank fokuserer vi mer på din nåværende betalingsevne enn på tidligere økonomisk historikk. Vi behandler hver søknad individuelt, og prøver å finne en løsning som passer deg. Hvis det finnes mulighet til å låne mer på boligen din, kan du utvide boliglånet og i den forbindelse ordne opp i dyre lån, kreditter og inkassogjeld.

Hvis en sak har gått til inkasso kan det få følgende konsekvenser:

 • Økonomiske konsekvenser.
  Kan legge til gebyrer og renter på gjelden over tid, noe som øker det totale beløpet du må betale.
 • Konsekvenser for din kredittverdighet.
  Når inkassosaken registreres hos kredittopplysningsbyrå, kan du få en betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning er en oppføring på din kredittscore som indikerer at du har misligholdt en gjeld. Dette kan gjøre det vanskeligere å få lån, kredittkort, mobilabonnement eller andre former for betalingsavtaler i fremtiden.
 • Rettslige konsekvenser.
  Hvis den som skylder penger fortsatt ikke klarer å betale eller inngå en avtale med inkassoselskapet, kan saken gå videre til rettslig inkasso og føre til tvangsfullbyrdelse.

Hvordan kan jeg løse inkassokrav?

Hvis du har inkassogjeld, kan vi se på mulighetene dine for å ordne opp i den ved å bake inn kostnadene i boliglånet. Når du har sendt inn en lånesøknad til oss, vil en av våre saksbehandlere kontakte deg i løpet av kort tid. Dere vil sammen gå gjennom søknaden, eventuelle tillegg som må gjøres og se nærmere på dine økonomiske muligheter for refinansiering

Inntektstyper vi godkjenner

Ansettelsesformer
Fast ansettelse, midlertidig ansettelse, vikariat, tidsbegrenset ansettelse, prosjektansettelse og timebasert ansettelse.

Næringsvirksomhet
Enkeltpersonforetak, aksjeselskap, ansvarlig selskap og kommandittselskap.

Pensjon
Alderspensjon, uføretrygd, forsikring, pensjonsforsikring og skattefri pensjonssparing.

Andre inntekter
Dagpenger, barnetrygd, bostøtte, tillegg til bostøtte, sykepenger, studiestipend, studielån, foreldrepermisjon, omsorgsytelser, refunderte merutgifter, underholdsbidrag, sosialstøtte, leieinntekter og andre skattefrie inntekter.


Løse inkassogjeld med boliglån

Ved å samle inkassokrav, smålån eller andre dyre kreditter i et boliglån, kan du få et økonomisk pusterom og bedre mulighet til å betale tilbake gjelden på sikt. Å bli kvitt dyre smålån ved å bake det inn i boliglånet vil gi deg bedre oversikt over økonomien, samtidig som det kan gi bedre kredittverdighet. Boliglån har lang løpetid og lavere renter, i motsetning til andre smålån uten sikkerhet, som for eksempel forbrukslån.

Selv om du kan stille din egen eller en annens bolig som sikkerhet, får du ofte nei hos tradisjonelle banker når du søker om lån for å innfri inkassogjeld eller har betalingsanmerkninger. Slik er det ikke hos Bluestep Bank – vi tenker annerledes, og årlig hjelper vi tusenvis av mennesker til en sunnere økonomisk hverdag.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvis du har utestående gjeld som ikke er betalt i tide, kan saken bli overlatt til et inkassobyrå. Inkassobyråer har som formål å inndrive ubetalt gjeld. Noen bedrifter kan sende en ekstra betalingspåminnelse før de sender saken videre til inkasso, men det er opp til bedriften selv å bestemme.

 • Et inkassobyrå er et selskap som er engasjert av en kreditor for å kreve inn gjeld. Det finnes flere inkassobyråer i Norge, og enkelte banker og finansinstitusjoner har også egen inkassovirksomhet. Bedrifter kan i tillegg selv drive inkassovirksomhet.

 • Du kan se etter inkassosaker i kredittrapporten din. Bestill en kredittrapport fra kredittbyråer som Experian eller Bisnode, og gjennomgå rapporten grundig. Se etter eventuelle inkassosaker som er registrert på deg og noter beløpene, kreditorene og andre relevante detaljer.

 • Hvis du eier boligen din og det finnes mulighet for å øke lånet på den, kan vi hjelpe deg med å få oversikt over gjelden din, betale ned gjelden og samle alle smålånene inn et nytt boliglån hos oss.

  Hos Bluestep Bank gjør vi alltid en individuell vurdering basert på din økonomiske situasjon. Ved å øke det eksisterende boliglånet ditt kan du refinansiere inkasso og annen gjeld. Send inn en lånesøknad, så kan vi sammen gå gjennom dine muligheter for å løse inkassogjeld med boliglånet.

En bank for flere

Inkluderende

Bluestep Bank har siden 2005 gitt flere mennesker muligheten til å få boliglån og bedre privatøkonomien. Vi ønsker deg velkommen uansett jobb, bakgrunn eller hvor i livet du befinner deg.

Personlig service

Hos oss får du alltid snakke med en personlig rådgiver som lytter, forstår situasjonen din og prøver å finne en best mulig løsning. Vi snakker over 20 forskjellige språk.

Trygt og sikkert

Det er trygt og sikkert å søke om lån hos oss. Det viktigste for oss er at du får best mulige vilkår for din situasjon, og at du får en god avtale som bedrer økonomien din.

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 272 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot