BlueStep ble redningen da mannen mistet jobben og lønnen ble erstattet med arbeidsavklaringspenger

Aksel og Mathilde havnet i en ond sirkel da pengene fra oljeindustrien stoppet opp. Trang økonomi var ikke noe ekteparet Aksel og Mathilde bekymret seg over før den tunge høsten i 2014. To godt betalte jobber sørget for at avdragene på villaen med sjøutsikt, båten og de to bilene alltid ble betalt innen fristen. Når de ikke tilbragte skoleferiene på hytta på Sørlandet, tok de med sine to barn i ungdomsskolealder på reiser til utlandet. Den økonomiske situasjonen ble imidlertid snudd på hodet da nedskjæringer førte til at Aksel mistet jobben i oljebransjen.

Kredittkortgjeld og forbrukslån kvelte økonomien
Selv om Mathilde hadde en solid jobb i forsikringsbransjen, var inntektene nok å dekke familiens låneutgifter og forbruk. Aksel og Mathilde havnet i en ond spiral der de kom på etterskudd med regningene og måtte ty til kredittkort – og etter hvert forbrukslån – for å håndtere lån og utgifter. Se hvordan BlueStep hjalp Aksel og Mathilde.

- Vi ble virkelig tvunget til å dra i bremsen. Vi prøvde å gjøre alt for å tilpasse oss; vi avbestilte ferien, brukte ingen penger på klær, og sluttet å gå ut og spise. Men enkelte ting hadde allerede gått for langt. Vi hadde ikke penger til verkstedregninger eller andre uforutsette utgifter, forteller Mathilde.

Kredittkort- og forbrukslångjelden var nå blitt så uhåndterbar at en refinansiering av boliglånet var det eneste som kunne redde familiens økonomi. Men å få lån med arbeidsavklaringspenger hos tradisjonelle banker viste seg vanskelig for Aksel

Fikk hjelp av BlueStep Bank

Løsningen ble BlueStep, en bank som har spesialisert seg på å gi lån til personer som av ulike grunner har problemer med å få lån hos tradisjonelle banker og låneinstitusjoner.

lån med arbeidsavklaringspenger

Historien er basert på en virkelig hendelse, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive. 

Les mer om refinansiering