Slik fikk Cecilie boliglån som vikar

Petter og Cecilie drømte om å skaffe seg et hus utenfor byen. Men fremtidsplanene fikk en kalddusj da banken deres ikke ville gi Cecilie boliglån uten fast stilling. Det var da de tok kontakt med BlueStep.

Petter 35, hans to barn fra et tidligere ekteskap og samboer Cecilie bodde sammen i en leid leilighet i byen. De trivdes godt i leiligheten, men etter som årene gikk og barna ble eldre, meldte behovet seg for en større bolig. Drømmen om eget hus med hage utenfor byen, ble etterhvert sterkere og sterkere. 

- Vi ville svært gjerne ha vårt eget. Ja, rett og slett øke livskvaliteten, sier Petter.

Fremtiden så lys ut. Petter hadde i flere år vært ansatt i et entreprenørfima, mens Cecilie studerte til sykepleier samtidig som hun jobbet som hjemmehjelp i kommunen for å spe på studielånet. Mulighetene for fast jobb var gode, da det var stort behov for helsepersonell i kommunen som de bodde i.  

Fikk nei i banken fordi hun var vikar

Da de tok kontakt med banken sin for å søke om boliglån, fikk de avslag.

- Vi hadde hverken betalingsanmerkninger eller pådratt oss dyre forbrukslån, sier Petter  

Bankens begrunnelse for å gi avslag var at Cecilie var student og at hun kun jobbet som vikar, og derfor uten fast inntekt. En situasjon som veldig mange nordmenn befinner seg i. Flere og flere har i dag ansettelsesformer som enten er vikariat og timesbasert. Det er slik det nye arbeidsmarkedet fungerer.

Individuell vurdering

- Deres eneste " feil" var Cecilie studerte og jobbet som vikar. Banken mente at hverken inntektene eller ansettelsesformen var sikkert nok. De ville heller ikke ta inn studielånet til Cecilie i inntektsberegningen, sier Carolines boliglånsekspert hos BlueStep.  

Boliglånseksperten hos BlueStep gjorde en nøye individuell vurdering av parets økonomi, og når man tok med studielånet og inntektene som Cecilie hadde som vikar inn i beregningen, så man at paret fint kunne betjene et boliglån.  De tok også hensyn til at Cecilie snart ville være ferdig med utdannelsen, og da ville familien plutselig ha to stabile inntekter. 

- Vi stiller selvfølgelig krav til våre kunder, men vi forstår at ikke alle har samme bakgrunn. Vi prøver derfor å sette oss inn i den enkeltes situasjon for å danne oss et fullstendig bilde av hvordan kundens fremtidige betalingsevne vil bli, og her så vi at Cecilie jobbet regelmessig, og snart ville være ferdig med utdannelsen, og da ønsket vi å hjelpe, sier Caroline.

Dermed fikk Cecilie boliglån som vikar, og samboerne oppnådde boligdrømmen om et hus utenfor byen. 

Les mer om hvordan du kan få boliglån uten fast jobb

Boliglån uten fast stilling

Historien er basert på virklige kunder, men på grunn av hensyn til personvern, er navn og bilder fiktive.

Les mer