Boliglån i Bluestep – når banken din sier nei

Å eie sin egen bolig er noe som står høyt på ønskelisten for oss nordmenn, og mer enn 80 prosent av oss kan kalle seg boligeiere. Når du har alt på stell ellers er det derfor ekstra trist hvis bank etter bank sier nei til å gi deg boliglån – selv om du vet du kan betjene det.

Hvorfor sier banken din nei til å gi deg boliglån?

Årsaken til at tradisjonelle banker ikke vil gi deg boliglån er sammensatt: De ser blant annet på om du har fast inntekt, stabil økonomi, egenkapital og betalingsanmerkninger. Men disse bankene ser kun bakover, på det som heter betalingshistorikk. Det er en stor ulempe hvis du for eksempel er student eller nylig har innvandret til Norge. Og møter bankene humper, hull eller uregelmessigheter i historikken din, er veien kort til avslag på lånesøknaden.

Dette medfører at du får det stadig vanskeligere med å komme deg inn på boligmarkedet. For som vi alle vet – bortsett fra enkelte små nedganger innimellom, går boligprisene som regel jevnt og trutt oppover.

Det er leit å stå igjen på perrongen når toget går. I hvert fall når du har råd til billett, men ikke får lov til å kjøpe den. Heldigvis finnes det et alternativ som gjør at du kan få råd til billetten som hjelper deg inn på boligmarkedet.

Dette kan være løsningen for deg som ikke får boliglån

De fleste som henvender seg til oss trenger refinansiering i et omstartslån, men det mange ikke vet er at Bluestep tilbyr boliglån. Og vi mener at flere fortjener sjansen til å eie sin egen bolig. Vi er mer fleksible og opptatt av å hjelpe enn tradisjonelle banker ofte er, og isteden for kun å se bakover velger vi heller å se på hvordan livet ditt er nå – og fremover.

Dersom du ikke har fast inntekt, er deltidsansatt, har uføretrygd, har betalingsanmerkninger, eller av andre årsaker ikke kommer noen vei i andre banker, kan du ha mulighet til å få boliglån i Bluestep. Når det er sagt er vi ikke ute etter å få deg som kunde for enhver pris – hvis vi tror du vil få lån i en tradisjonell bank, råder vi deg til å bruke dem.

Det er heller ikke slik at alle som søker boliglån i Bluestep får ja. Vi følger loven, og forholder oss til de samme reglene som tradisjonelle banker når det gjelder evne til å kunne betjene lånet og krav til egenkapital – som både kan både være sikkerhet i annen bolig eller i form av fri kapital. Hvis dette er i orden, kan du snart være på god vei til å eie din egen bolig.

Når du søker om boliglån i Bluestep tar vi oss tid til å se på den økonomiske situasjonen din sammen med deg. Du får din egen, personlige saksbehandler, og i fellesskap setter dere opp en god plan for hvordan du skal klare å betjene lånet.

Det sikrer at du får en trygg økonomi og kan begynne å planlegge fremtiden din.

Her kan du søke om boliglån hos Bluestep

Boliglånskalkulator

Med denne boliglånskalkulatoren beregner du enkelt hvor mye du kan låne og hva månedskostnaden din kan bli.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,17 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt kr. 4.509.977.