Boliglån uten fast jobb? Ja, det er mulig

For mange er boligdrømmen tilsynelatende uoppnåelig. Enten fordi de har lav inntekt eller er uten fast jobb. Selv om du tjener gode penger som vikar, frilanser eller selvstendig næringsdrivende sier mange tradisjonelle banker nei.

Stadig flere kombinerer deltidsjobber og andre oppdrag.

  • Er du selvstendig næringsdrivende med inntekt som varierer?
  • Tar du oppdrag som oversetter mens du skriver bok eller filmmanus?
  • Er du blogger, pizzabud og driver nettbutikk?
  • Eller jobber du frilans, og elsker friheten med å kunne ta deg en tur på fjellet på de beste skidagene?

Inntektene er kanskje ikke de største, men det er mer enn nok til å betale husleie og dermed nok til å betale på huslån. Det spiller ingen rolle hos mange tradisjonelle banker: De sier nei så lenge du ikke kan vise til lønnslipper og fast ansettelse over en lang periode.

1. Billigere å eie enn å leie

Dette gjør at mange havner utenfor boligmarkedet, selv om det ofte er billigere å eie enn å leie bolig. Det gjelder også mange andre: Om du har slitt med helsa en lengre periode og nå er i ferd med å etablere deg igjen, vet du kanskje hvor vanskelig det er å få lån til bolig. Det samme gjelder om du er student eller trygdemottaker.

Noen er heldige og har velstående foreldre som kan låne for dem. Men hva om du ikke vant i det lotteriet heller?

2. Personlige forutsetninger

Heldigvis er det noen som sier ja der andre sier nei. Du kan faktisk få boliglån uten fast jobb! I Bluestep Bank vurderer vi lånesøknadene ut fra dine personlige forutsetninger og din fremtidige betalingevne. Du får ikke automatisk avslag selv om du er uten fast inntekt. Og du kan få lån selv om du har lav inntekt. 

Noen grunnkrav er det selvsagt hos Bluestep Bank også. Markedsverdien på boligen må være over 750.000 kroner, og du må stille minst 15 % av kjøpesummen i egenkapital. Ut over dette er Bluestep Bank mer fleksible enn andre banker i vurderingen av din økonomiske situasjon. Les mer om boliglån hos Bluestep Bank her.

3. Har du betalingsanmerkning?

Selv ikke betalingsanmerkning gjør at du automatisk får avslag, slik du gjerne får andre steder. For der mange banker har automatiserte søknadsprosesser, gir Bluestep Bank personlig oppfølging av erfarne saksbehandlere.

Sammen med saksbehandleren gjennomgås din økonomiske historikk og det gjøres en vurdering av din fremtidige betalingsevne. Dermed kan boligdrømmen oppfylles selv når andre banker sier nei.

Boliglånskalkulator

Med denne boliglånskalkulatoren beregner du enkelt hvor mye du kan låne og hva månedskostnaden din kan bli.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre boliglånsrenter og vår boliglånskalkulator hvis du vil vite mer.