Hva er et omstartslån? Ali Syed i Bluestep Bank gir deg svaret

Med økte priser på matvarer, strøm og drivstoff samtidig som renten øker kan det plutselig være vanskelig å betale ned den usikrede gjelden du før hadde råd til. 

At rentene øker gjelder ikke bare for boliglånet, men også den usikrede gjelden. Har de månedlige kostnadene dine blitt for høye? Da kan et omstartslån være løsningen for deg.

Men hva er et omstartslån? Og hvorfor er det mer relevant når renten blir høy?

Ali Syed hos Bluestep Bank gir deg her svarene på det du kanskje lurer på.

Kunderådgiver Ali Syed i Bluestep Bank NorgeHva er et omstartslån og hvorfor er det relevant for meg? Ali Syed, kunderådgiver i Bluestep Bank gir deg svarene. 

Kort fortalt - hva er et omstartslån?

Et omstartslån er refinansiering med sikkerhet i bolig. Har du flere dyre smålån og kreditter kan du samle disse i et omstartslån med lavere rente og innfri inkassokrav slik at du kan komme videre fra en fastlåst situasjon. Noen fordeler med et omstartslån er at du kan senke månedsbetalingene ved å rydde opp i dyr gjeld, få en forenklet økonomisk hverdag og vesentlig lavere rente enn forbrukslån og kredittkort.

Hvorfor skal jeg skaffe meg omstartslån når det er høyere rente enn på boliglånet?

Et omstartslån vil ofte ha høyere renten enn boliglån, da renten du tilbys gjenspeiler risikoen banken må ta ved å gi deg lånet . Men renten på omstartslån er vanligvis vesentlig lavere enn renter på usikret gjeld som forbrukslån og kredittkort. Når renten går opp øker den på alle typer lån. Blir utgiftene for store, og du får nei av din ordinære bank når du vil refinansiere dyr usikret gjeld, vil det derfor ofte lønne seg å samle både boliglånet og den usikrede gjelden i et omstartslån for å redusere kostnadene.

Jeg har betalingsanmerkninger - kan jeg få omstartslån da?

Ja, et omstartslån er en mulighet for de som sliter med gjeldsproblemer og betalingsanmerkninger. Selv om vi ser på helheten når vi vurderer en lånesøknad, er vi mer opptatt av din fremtidige betalingsevne enn din økonomiske historikk.

Hva skal til for å få omstartslån?

Det er noen krav som må oppfylles for å få et omstartslån , blant annet må du kunne stille sikkerhet i bolig. Har du alt som kreves på plass kan du sende en søknad og en av våre saksbehandlere vil ta en individuell vurdering av din situasjon for å se om vi kan hjelpe deg.

Hvordan er søknadsprosessen?

Søknadsprosessen for et omstartslån ser slik ut:

 1. Send søknad
  Send din søknad via vår nettside 
 2. Vi kontakter deg
  Vi kontakter deg for en rask gjennomgang av din økonomiske situasjon og avklarer om du innfrir hovedkriteriene
 3. Innhenting av informasjon og dokumentasjon
  Du blir tildelt en saksbehandler for en nærmere gjennomgang og vurdering av ditt behov. Det innhentes nødvendig informasjon og dokumentasjon.
 4. Beslutning
  Tilsagn eller avslag. Får du lånet innvilget vil saksbehandler ta en gjennomgang av lånevilkårene.
 5. Utbetaling
  Etter at lånedokumentene er signerte gjennomfører saksbehandler en siste kvalitetskontroll og lånet klargjøres for utbetaling.


Det er ikke så mye som skal til for å havne i økonomisk ubalanse, og det er ikke alltid så mye som skal til for å komme seg på bena igjen. I Bluestep Bank tilbyr vi omstartslån med sikkerhet i bolig, boliglån, mellomfinansiering og sparing til gunstige betingelser. Ønsker du å vite mer om omstartslån og mulighetene for en fremtid med tryggere økonomi? Ring oss på 21 05 61 04, eller send oss en e-post på kundesenter@bluestep.no.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få bedre kontroll over økonomien og lavere månedlige kostnader ved å samle dyre smålån.

 • Senk månedskostnadene
 • Lavere rente
 • Forenklet økonomisk hverdag ved å samle lån

Søk refinansiering