Hvordan bli kvitt kredittkortgjeld?

Kredittkortgjeld er dyrt og ofte uoversiktlig, men likevel er dette noe veldig mange av oss sliter med. Hva kan man så gjøre for å bli kvitt dyr kredittkortgjeld?

Tall fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) viser at så mange som 1 av 5 har kredittkortgjeld, og gjennomsnittlig ligger denne på 50.000 kr.

Det kan være fristende å betale ned kredittkortgjelden ved å skaffe seg et nytt kredittkort. Dette er likevel en svært kortsiktig løsning, som fort sender deg inn i en ond sirkel det er vanskelig å komme seg ut av.

Nedbetaling av kredittkortgjeld - hvilke metoder finnes?

Kredittkort har ofte en rente på mellom 20-30%, og er derfor svært dyre å behandle. Sitter du i tillegg på flere kredittkort, kan det fort bli uoversiktlig.

En metode å bli kvitt kredittkortgjelden på, er å betale minstebeløpet på samtlige kredittkort. Om du har penger til overs, bør du betale ned ekstra på lånet med høyest rente. Dette bør imidlertid være aller siste løsning, da det er den dyreste måten å bli kvitt gjeld på.

Et alternativ er å samle kredittkortgjelden i ett eller flere forbrukslån, som normalt har lavere rente enn kredittkort. I tillegg vil ett stort lån være mer oversiktlig og ha bedre betingelser enn flere smålån.

Både kredittkort og forbrukslån er likevel dyre alternativer som du enkelt kan unngå.

Få hjelp til refinansiering av din kredittkortgjeld med omstartslån

Den mest effektive måten å bli kvitt kredittkortgjelden på, er å bake den inn i boliglånet. Ved å refinansiere kredittkortgjelden din til et samlet boliglån med et omstartslån vil du få lavere rente og bedre lånebetingelser sammenlignet med kredittkortgjeld.

Ønsker du å kutte månedskostnadene ytterligere, kan du fordele nedbetalingen over en lengre periode.

Få hjelp til omstartslån - selv med betalingsanmerkninger

Har du opplevd å få nei av banken din på grunn av varierende inntekt eller tidligere betalingshistorikk?

Hos BlueStep tar vi vurderinger basert på deg og din fremtidige betalingsevne - ikke hvordan du endte opp i din nåværende økonomiske situasjon.

Ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg med refinansiering av kredittkortgjeld i et omstartslån, selv med betalingsanmerkninger.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466