Kan du få lån med inkasso?

Om det skyldes ren forglemmelse eller dårlig råd – det er fort gjort at en regning går til inkasso. Hva gjør du når det skjer? Og hva gjør du dersom du må låne penger for å betale inkassokravet?

Ulempen med inkasso er at det som i utgangspunktet kanskje var en liten og overkommelig sum, kan vokse seg atskillig større og vanskeligere i form av gebyrer, forsinkelsesrenter og innkrevingskostnader. 

Heldigvis får du ofte god tid og mange muligheter til å gjøre opp for deg før betalingskravet kommer til inkasso. Men noen ganger er likevel hverken tid eller muligheter nok.

Hva er inkasso?

Har du fått en regning som ikke blir betalt ved forfall, får du som regel purringer. Dersom du ikke betaler da heller, vil du snart få et inkassovarsel. Dette skal være skriftlig, fristen for å betale det opprinnelige kravet må være utløpt og det må ha en betalingsfrist på minst 14 dager. Hvis du ikke betaler innen denne fristen, går kravet til inkasso og du får en betalingsoppfordring.

Om du ikke klarer å betale inkassokravet, kan saken havne hos namsmannen for tvangsinndrivelse. For å unngå betalingsanmerkning, trekk i lønn eller trygd, og tvangssalg av gjenstander og eiendom, er det viktig at du får betalt før innkrevingen har kommet så langt. 

Du kan risikere å få et inkassokrav du ikke er enig i. I så fall bør du umiddelbart ta kontakt med den som krever deg for penger og inkassobyrået, bestride kravet, og dokumentere med brev, navn etc. Inkassopågang kan ikke drives når kravet er omtvistet, men må eventuelt behandles i forliksrådet eller tingretten for en rettslig avgjørelse.

Bluestep kan hjelpe deg med lån med inkasso

Noen ganger er det slik at for å kunne betale en eller flere regninger som har gått til inkasso, så trenger du ekstra penger. Da har du to muligheter:

Lån med inkasso uten sikkerhet

Dette kan være vanskelig å få, men det er ikke umulig. Likevel er det ofte ikke å anbefale da usikrede lån gjerne har høy rente.

Lån med inkasso med sikkerhet i bolig

Dersom du har mulighet til dette, er det absolutt å anbefale. Du vil som regel få langt bedre betingelser på lånet, da banken har sikret pengene sine i fast eiendom. 

Kan du stille din egen eller en annens bolig som sikkerhet? Selv om du kan det, får du ofte nei hos tradisjonelle banker når du søker om inkassolån eller har betalingsanmerkninger. Slik er det ikke hos Bluestep – vi tenker annerledes, og årlig hjelper vi tusenvis av mennesker til en sunnere økonomisk hverdag. 

Når du søker om lån hos oss, får du din egen saksbehandler som ser på og går gjennom søknaden din sammen med deg. Vi er opptatt av å hjelpe deg på best mulig måte i en stresset situasjon, og når du kredittvurderes, ser vi ikke bare bakover – vi legger også stor vekt på din fremtidige betalingsevne. Ser vi at du kan betjene lånet, kan det være du får innvilget lånet ditt hos Bluestep. 

Har du et inkassokrav eller inkassogjeld, og trenger lån? I så fall tar vi gjerne en uforpliktende prat med deg. Fyll ut skjemaet på siden, så ringer vi når det passer deg. Vi kan ikke love deg at du får lån med inkasso av oss, men vi kan love deg at vi tar en grundig vurdering.

Lånekalkulator for refinansiering

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.