Er Bluestep en forbrukslånsbank?

Forbrukslån, refinansiering uten sikkerhet, refinansiering med sikkerhet - alle disse konseptene hører vi om til stadighet. Det kan derfor være lett å forveksle hva som er hva - og ikke minst hvem som tilbyr hva. En ting er sikkert, hos Bluestep er det en ting vi ikke tilbyr - finn ut hvorfor her.

Hvorfor tilbyr ikke Bluestep forbrukslån?

Forbrukslån er et hett tema. Med innføringen av nytt gjeldsregister og innføring av stadig flere restriksjoner som forbrukslånsbankene må forholde seg til, er det mange som tar kontakt med Bluestep for å søke om forbrukslån. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet - altså at du ikke trenger å stille eiendeler som sikkerhet for å få utbetalt lånet. For mange er dette et lett tilgjengelig lån, som f.eks. kan benyttes til å finansiere oppussing, uforutsette utgifter, eller hva annet man måtte ønske.

For godt til å være sant? Som regel - ja. Mange som tar opp forbrukslån, sliter med å tilbakebetale lånene. Norske husholdninger har totalt svimlende 117 milliarder i forbrukslån. Ved utgangen av 2018 viste tall fra Finanstilsynet at over 470.000 saker hadde gått til inkasso.

Å ta opp forbrukslån kan fort bli dyrt hvis man ikke har kontroll på egen økonomi - noe Bluestep ikke ønsker å bidra eller oppfordre til. Vi tilbyr derfor ikke forbrukslån til våre kunder. Derimot kan vi hjelpe deg med å samle flere (refinansiere) forbrukslån inn i ett samlet lån mot sikkerhet i bolig eller hytte.

Hvorfor ta opp lån med sikkerhet i bolig? 

Hos Bluestep kan du få hjelp til å samle dyre forbrukslån, kredittkortgjeld og andre smålån, til ett lån gjennom refinansiering. Har man mange slike lån, vil det ofte være lurt å refinansiere disse til ett samlet lån, noe som igjen kan bidra til å senke de totale månedsbetalingene og gi en bedre oversikt over egen økonomi.

For å kunne tilby lavere rentesats enn hva som er vanlig for forbrukslån, tilbyr vi i Bluestep bare lån mot sikkerhet i bolig. Det betyr at låntaker må kunne stille bolig eller hytte som sikkerhet. Eier man ikke selv en bolig, har man kanskje et familiemedlem som kan være medlåntaker og stille sin bolig eller hytte som sikkerhet for lånet.

Refinansiering med sikkerhet - blir ikke det bare et nytt forbrukslån?
Nei, refinansiering med sikkerhet i bolig og forbrukslån skiller seg fra hverandre på et viktig punkt - nemlig at denne type gjeld har vesentlig høyere rentesats enn hva man kan få med et lån med sikkerhet i bolig. Som regel blir månedsbetalingene vesentlig lavere. Når man samler flere lån inn i ett lån, får man også bedre oversikt over egen økonomi.

Når er det gunstig å refinansiere?

Refinansiering er et godt alternativ for de som sitter på flere dyre smålån med høyere renter. Men skulle tilfelle være at beløpet av den samlede gjelden ikke er stort nok til at det lønner seg å bake dette inn i et boliglån hos Bluestep, fraråder vi kundene fra å gjøre dette.

Vi gjør alltid en grundig vurdering av våre kunders økonomiske situasjon - nettopp for at vi skal forsikre oss om at du kan betjene lånet og unngår å havne i økonomiske vanskeligheter.

Vårt mål er å hjelpe deg med en bedre hverdag. Derfor hjelper vi deg kun dersom vi ser at refinansiering er forsvarlig, og at det lønner seg for deg og din situasjon. Kontakt oss om refinansiering her.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få bedre kontroll over økonomien og lavere månedlige kostnader ved å samle dyre smålån.

  • Senk månedskostnadene
  • Lavere rente
  • Forenklet økonomisk hverdag ved å samle lån

Søk refinansiering