Puss opp hjemme og øk verdien på boligen din

Nå for tiden er det mange av oss som av ulike årsaker tilbringer mye mer tid hjemme enn det vi ellers gjør. Det betyr at dette kan være en ypperlig anledning til å endelig få gjort unna det du kanskje har utsatt tidligere, som for eksempel å pusse opp hjemme.

Ikke bare får du det hyggeligere rundt deg når du pusser opp, men boligen din kan også øke i verdi. Det trenger ikke nødvendigvis bli så dyrt heller, da det er mye du kan gjøre selv som er med på å øke verdien av boligen din.

Boligprisene faller

Det er syv år siden forrige gang boligprisene i Norge gikk nedover istedenfor oppover i mars måned. Da sank boligprisene med 1,4 prosent, men selv om det er den første nedgangen på mange år er boligprisene i Norge likevel 1,5 prosent høyere nå enn de var på samme tid i fjor.

Når boligen din øker i verdi på grunn av oppussing, skaper man en friverdig som kan benyttes til å bake dyr gjeld inn i boliglånet. Derfor kan det være smart å benytte tiden til å pusse opp hjemme.

Hållbarhet.jpg

Slik kan du øke verdien på boligen din med enkle grep

Du tenker kanskje at det er dyrt å for eksempel pusse opp kjøkkenet, men det trenger det ikke å være. Begynner kjøkkeninnredningen å se litt shabby ut, er et godt tips å bare bytte skapfrontene. Hvis du i tillegg legger en ny benkeplate, og tar med en servant og et blandebatteri, vil kjøkkenet fremstå som helt nytt – og det til en langt lavere pris enn om du skulle byttet ut hele innredningen. Det går også an å bare male skapfrontene og skifte håndtakene.

På badet er det mindre du kan gjøre selv, men gamle fliser kan bli som nye hvis du legger nye fuger – og det klarer du fint. Det er kanskje unødvendig å si, men husk for all del å ikke fikse noe med det elektriske anlegget selv. Bruk alltid en godkjent elektriker.

Det kan lønne seg å konsentrere seg om ett rom av gangen når du skal pusse opp. For det første blir selve oppussingen mer overkommelig, men du slipper også at boligen ser ut som en byggeplass med flere påbegynte oppussingsprosjekter rundt omkring. Planlegg arbeidet godt og sett deg gjerne delmål underveis. Du vil heller ikke angre på å gi deg selv en deadline for når prosjektet skal være ferdig.

Du kommer langt med noen malingsstrøk

Ingenting er så fresht som et nymalt rom, og male kan du gjøre selv om det så er stuen, soverommet eller entréen. Du vil også merke at du får ryddet mye når du skal male, så dette er en fin anledning til å få bort det du egentlig ikke vil ha stående framme til enhver tid.

Tenk i tillegg over om det er noe du kan pusse opp utendørs, enten på balkongen, terrassen eller i hagen. Et tiltalende utemiljø er også med på å øke verdien på boligen din. Det er med andre ord ikke så mye som skal til.

Trenger du penger til oppussing?

Da kan det være lurt å samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et refinansieringslån, slik at du får mer å rutte med. Kredittkort har ofte en rente på rundt 25 prosent, så det vil alltid lønne seg å bli kvitt dyr gjeld av denne typen først.

Når andre banker sier nei, ønsker vi i Bluestep å hjelpe deg. Det gjør vi gjennom å fokusere på hvordan økonomien din vil bli i fremtiden, istedenfor å fokusere på hvordan den var i fortiden. Når du sender lånesøknaden din til oss, blir den behandlet og vurdert av en av våre dyktige saksbehandlere – som også gir deg personlig oppfølging.

Når du samler dyr gjeld i ett refinansieringslån hos Bluestep reduserer du utgiftene dine, og dermed har du mer til overs – for eksempel til oppussing.

Her kan du søke om refinansiering hos Bluestep.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466