Slik fikk Gabriella boliglån uten fast jobb

27 år gamle Gabriella jobber tilnærmet fulltid som sykepleier og har ryddig økonomi. Likevel fikk hun ikke boliglån, fordi hun var i vikariat og hadde kort kreditthistorikk i Norge. Bluestep fikk regnestykket til å gå opp, og endelig kunne hun og kjæresten kjøpe leilighet sammen.

- Jeg antar at jeg ikke passer inn i bankenes mal, ettersom inntektene mine varierer fra måned til måned. Vi kontaktet flere banker, men det var tydelig at de tradisjonelle bankene ikke ville hjelpe meg med lån som timeansatt. Det er ganske merkelig at jeg på en måte er utenfor samfunnet selv om jeg jobber like hardt og mye som alle andre, forteller Gabriella.

Fikk boliglån hos Bluestep

I tradisjonelle banker går søknadene ofte gjennom automatiserte prosesser, og da risikerer du å få avslag dersom du er i en situasjon som stikker seg litt ut. Å få boliglån uten fast jobb var derfor ikke lett, men drømmen om egen bolig ble heldigvis reddet da Gabriella og kjæresten forhørte seg med Bluestep.

- Vi så på Gabriella og samboerens økonomi. Hun har en god inntekt som vikar, og da vi så bakover i tid, viste det seg at hun hadde en god gjennomsnittslønn. Dette gjelder også for samboeren. Kort og godt: De hadde betjeningsevne, og vi kunne hjelpe dem med boliglånet, sier rådgiver Alexander i Bluestep.

- Jeg ble selvsagt superglad da vi kunne kjøpe leiligheten. Men hvis jeg skal være ærlig, er det litt pussig at de andre bankene stirrer seg blinde på inntektsformen min – og ikke forbi den. Da hadde de sett at jeg betaler regningene og har kontroll på økonomien, sier Gabriella.

Mange av dem Bluestep hjelper, er i samme situasjon som Gabriella.

- De føler seg urettferdig behandlet av de tradisjonelle bankene, og er frustrerte over at deres ansettelsesform ikke teller like mye som en som er fast ansatt. De mener at de bidrar like mye til samfunnet som alle andre, men at de ikke har de samme fordelene, avslutter rådgiver Alexander.

Historien er basert på en virkelig hendelse, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive
.

Boliglånskalkulator

Med denne boliglånskalkulatoren beregner du enkelt hvor mye du kan låne og hva månedskostnaden din kan bli.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,17 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt kr. 4.509.977.