Slik fikset Anders & Anne sine økonomiske problemer da pensjonistlivet ble snudd på hodet

Det gode livet som pensjonister tok en brå vending da Anders og Anne plutselig måtte rette alle sine ressurser mot en alvorlig hjertesykdom. Sammen med Bluestep Bank fikk de økonomien på rett kjøl, så de kunne prioritere viktigere ting.

Da Anders og Anne ble pensjonister, så de frem til å nyte det gode livet med masse tid til både barnebarn og fritidsaktiviteter. Plutselig en dag fikk imidlertid Anne en alvorlig hjertesykdom som slo beina under både hverdagen og privatøkonomien.

Ektemannen brukte all sin tid på være sammen med Anne på sykehuset. Alt annet ble dyttet side, og til tross for en god pensjon befant det pensjonerte paret seg snart i en økonomisk knipe.

Uholdbar situasjon

Den store eneboligen som paret bodde i, var stor og hadde høye driftskostnader. Det var dyrt å varme opp, og behovet for vedlikehold var økende. Omstendighetene førte etterhvert til at paret kom på etterskudd med å betale sine regninger.

Forbrukslån løste problemene midlertidig, men til slutt gikk det så langt at Anders og Anne mistet kontroll på situasjonen. Ekteparet pådro seg etterhvert både inkassosaker og betalingsanmerkninger.

- Vi innså at situasjonen var uholdbar, og bestemte oss for å selge huset og finne en enklere og billigere bolig, sier Anders.

Banken sa nei

Paret solgte huset og fant en ny og koselig leilighet som de likte veldig godt. De henvendte seg til banken  for å ordne finansiering, men fikk avslag fordi de hadde pådratt seg opptil flere betalingsanmerkninger. Det var da de tok kontakt med Bluestep Bank.

- Med hjelp av Bluestep Bank fikk vi refinansiering av all den misligholdte gjelden. I tillegg har vi fått vi fått en ny og billigere bolig, sier Anders. 

Les mer om prosessen rundt refinansiering og hvordan vi kan hjelpe deg til en enklere økonomisk hverdag.

Historien er basert på en virkelig hendelse, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,17 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt kr. 4.509.977.