Refinansieringslån ble løsningen da mannen Aksel mistet jobben

Aksel og Mathilde hadde ingen økonomiske bekymringer, før nedskjæringer i oljeindustrien plutselig gjorde dem avhengige av arbeidsavklaringspenger (AAP). Ettersom ingen tradisjonelle banker ville hjelpe med omstartslån, søkte de hjelp hos Bluestep Bank.

Aksel og Mathilde havnet i en ond sirkel da pengene fra oljeindustrien stoppet opp. Trang økonomi var ikke noe ekteparet Aksel og Mathilde bekymret seg over før den tunge høsten i 2014.

To godt betalte jobber sørget for at avdragene på villaen med sjøutsikt, båten og de to bilene alltid ble betalt innen fristen. Når de ikke tilbragte skoleferiene på hytta på Sørlandet, tok de med sine to barn i ungdomsskolealder på reiser til utlandet. Den økonomiske situasjonen ble imidlertid snudd på hodet da nedskjæringer førte til at Aksel mistet jobben i oljebransjen.

Kredittkortgjeld og forbrukslån kvelte økonomien

Selv om Mathilde hadde en solid jobb i forsikringsbransjen, var inntektene ikke nok til å dekke familiens låneutgifter og forbruk. Aksel og Mathilde havnet i en ond spiral der de kom på etterskudd med regningene og tydde til kredittkort – og etter hvert forbrukslån – for å håndtere lån og utgifter.

- Vi ble virkelig tvunget til å dra i bremsen. Vi prøvde å gjøre alt for å tilpasse oss; vi avbestilte ferien, brukte ingen penger på klær, og sluttet å gå ut og spise. Men enkelte ting hadde allerede gått for langt. Vi hadde ikke penger til verkstedregninger eller andre uforutsette utgifter, forteller Mathilde.

Fikk hjelp av Bluestep til et omstartslån

Kredittkort- og forbrukslångjelden var nå blitt så uhåndterbar at etomstartslån var det eneste som kunne redde familiens økonomi. Men å få lån med arbeidsavklaringspenger hos tradisjonelle banker viste seg vanskelig for Aksel.

Her går søknadene ofte gjennom automatiserte prosesser, og da risikerer du å få avslag dersom du er i en situasjon som stikker seg litt ut. Aksel og Mathilde tok da kontakt med Bluestep for å finne en løsning.

Ved hjelp av omstartslån fikk familien redusert månedsbetalingene, og klarte endelig å havne på rett kjøl igjen.

Historien er basert på en virkelig hendelse, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,17 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt kr. 4.509.977.