Mehmet fikk lån med kort kreditthistorikk

Mehmet har vært i full jobb siden han flyttet fra Tyrkia til en liten by på Østlandet. Arbeidet med å få boliglån ble derimot en tøffere utfordring enn han hadde trodd. Sammen med Bluestep kunne han og familien heldigvis oppfylle boligdrømmen - til tross for kort kreditthistorie.

For to år siden flyttet Mehmet fra Tyrkia for å arbeide på pizzarestauranten til en slektning. 40-åringen er fast ansatt i den populære restauranten, mens kona Melike har fått deltidsjobb som assistent i en barnehage.

Begge har stortrivdes i Norge, og til våren venter paret sitt første barn. Det naturlige neste steget var derfor å kjøpe egen bolig.

For kort kreditthistorie for bankene

Selv med to inntekter og egenkapital, skulle det likevel vise seg å være vanskelig for ekteparet å innvilges boliglån i tradisjonelle banker. Årsaken var at ekteparet har kort kreditthistorie i Norge.

Etter mange tunge og frustrerende avslag, ble Mehmet tipset om Bluestep av en bekjent. Hos Bluestep veier fremtidige muligheter for å betjene et lån tyngre enn økonomisk historikk, og kan derfor være et godt alternativ for personer som av ulike grunner ikke passer inn i malen til tradisjonelle banker.

Fikk boliglån fra Bluestep

Basert på en helhetsvurdering av parets situasjon og beregning av månedlige kostnader, ble det klart at Mehmet og kona hadde gode forutsetninger for å betjene boliglånet.

Endelig kunne paret starte jakten på det kommende barndomshjemmet til sin førstefødte.

Historien er basert på en virkelig hendelse, men på grunn av personvern er navn og personer på bildet fiktive.

Boliglånskalkulator

Med denne boliglånskalkulatoren beregner du enkelt hvor mye du kan låne og hva månedskostnaden din kan bli.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,17 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt kr. 4.509.977.