10 økonomiske nyttårsforsetter

2023 går mot slutten og det er snart et nytt år, med nye muligheter. Da er det også på tide å sette seg noen økonomiske mål for 2024. Her gir vi deg 10 nyttårsforsetter som kan bidra til økt økonomisk trygghet og kontroll i hverdagen. 

  • Lag et budsjett og hold deg til det
    Det første, og kanskje viktigste tipset, er å sette opp et budsjett som tar hensyn til dine inntekter, utgifter og sparing. Et budsjett gir deg oversikt over økonomien din og bedre kontroll, slik at du kan unngå å bruke mer enn du har råd til. Last ned vår gratis budsjettmal her.
  • Bygg opp en buffer
    Sett av et fast beløp hver måned for å bygge en buffer til uforutsette kostnader. Hvor mye du bør ha i buffer avhenger av livssituasjonen din, men det viktigste er at du sparer litt og litt hele tiden. 
  • Betale ned gjeld
    Sett et mål for hvor mye gjeld du skal nedbetale i løpet av året og jobb mot det hver måned. Sett gjerne opp en nedbetalingsplan og vurder å refinansiere for bedre betingelser og en lavere månedskostnad. 

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få bedre kontroll over økonomien og lavere månedlige kostnader ved å samle dyre smålån.

  • Senk månedskostnadene
  • Lavere rente
  • Forenklet økonomisk hverdag ved å samle lån

Søk refinansiering

  • Sett opp auto-sparing
    Sett opp faste og automatiske overføringer til sparekontoen din hver måned. For eksempel kan du si at du skal trekke 5 kroner til sparekontoen hver gang du bruker kortet. 
  • Forsikre deg riktig
    Gjennomgå forsikringene dine og sørg for at de dekker behovene dine, men at du ikke har dobbelt opp og betaler unødvendig mye. 
  • Planlegg større utgifter
    Sett deg ned og lag en plan for årets større utgifter, som ferier eller andre store kjøp. Dette hjelper deg med å unngå impulsivt forbruk, gir deg tid til å spare og dermed mer kontroll over økonomien.
  • Invester i kunnskap
    Invester tid i forstå din privatøkonomi bedre. Les bøker eller blogger, hør på relevante podcaster eller delta på seminarer for å styrke din økonomiske kunnskap. 
  • Kutt unødvendige utgifter
    Lag en oversikt over hvilke utgifter du har og se om det er noen av disse du kan kutte ut. For eksempel kan det være abonnementstjenester du ikke bruker eller daglige småkjøp som kaffe eller lunsj ute. Hvis du røyker eller snuser er det mye å tjene på å stoppe med dette. Ikke bare økonomisk, det er også bra for helsa. 
  • Diversifiser investeringene dine
    Hvis du allerede investerer i fond eller aksjer kan det være lurt å vurdere å diversifisere investeringene dine for å redusere risikoen. Dette gjør du ved å fordele investeringene i ulike markeder. Hvis du ikke investerer, er 2024 året for å begynne med dette. Det trenger ikke være mye penger og sørg for å ikke investere mer enn du har råd til å tape.
  • Søk rådgivning
    Ta kontakt med økonomiske rådgivere for å skreddersy en løsning basert på din situasjon. Profesjonelle kundebehandlere i banken din er der for å hjelpe deg, blant annet med å planlegge for fremtiden og sørge for at du har en best mulig økonomisk løsning. Du kan ta kontakt med oss hvis du har spørsmål, ønsker å refinansiere eller er nysgjerrig på våre produkter.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146.

Laster