Få kontroll på økonomien med et budsjett

Med økte priser og i en hektisk hverdag kan det være vanskelig å ha kontroll på økonomien til en hver tid. Et budsjett gir deg mer forutsigbarhet og økt økonomisk trygghet – last ned vår gratis mal for både personlig og familiebudsjett her.

Med økte priser på strøm, drivstoff og dagligvarer, i tillegg til økte renter er det mange som strever med å få endene til og møtes. I følge tall fra SSB oppgir mer enn én av fem husholdninger at de ikke har økonomi til å takle en uforutsett utgift.

Å sette opp et budsjett er en svært effektiv måte å få oversikt over forbruket og kontroll på økonomien på. Bedre kontroll på økonomien kan gjøre det lettere å sette av noen kroner hver måned til en buffer slik at man har penger til nettopp uforutsette utgifter. Likevel kan det være vanskelig å vite hvordan et budsjett bør se ut og hva det skal inneholde. Derfor har vi gjort jobben enklere for deg og laget en mal – både for personlig budsjett og for familiebudsjett.

Begge malene inneholder poster for både inntekter og generelle utgifter, hvor du enkelt kan justere disse i henhold til hva som er relevant for deg eller din familie.

Malene finner du i excel og pdf her:
Bluestep Personlig budsjettmal.pdf
Bluestep Personlig budsjett.xlsx
Bluestep Familiebudsjett.pdf
Bluestep Familiebudsjett.xlsx