Hva er refinansiering?

Ønsker du å få oversikt over økonomien din? Da bør du refinansiere – samle dyre kredittkort og forbrukslån i ett nytt og billigere lån.

Det er fort gjort å komme bakpå økonomisk. Årsakene kan være mange, og ofte er det dessverre noe alvorlig som står bak. Kanskje du har vært gjennom en kostbar skilsmisse, blitt permittert eller oppsagt fra jobben og dermed hatt lav eller variabel inntekt, eller hatt langvarig sykdom? 

Felles for de fleste av disse årsakene er at du har havnet i en livskrise, og for mange er den kortsiktige redningen kredittkort eller forbrukslån. Det ene tar det andre, regninger går til inkasso og plutselig har du en kreditthistorikk med betalingsanmerkninger som gjør at du fremstår som en dårlig betaler. 

Det er nå det gjelder å ordne opp. Men hvordan gjør du det?

Slik refinansierer du dyr forbruksgjeld

Renten på forbrukslån kan være på mer enn 20 prosent, mens noen kredittkort har en rente på over 30 prosent. Det sier seg selv at når du må betale 30.000 kroner i året bare i renter dersom du har en gjeld på 100.000 kroner, kan det fort bli problemer. 

Det er her refinansiering kommer inn i bildet: Refinansiering er en prosess hvor du erstatter eksisterende og dyr gjeld som kredittkort og forbrukslån, med et nytt lån. 

Har du flere smålån og i tillegg har disse spredt blant flere långivere, er renten som oftest svært høy. I slike tilfeller vil som regel refinansiering være ekstra lønnsomt. 

Kanskje du allerede har prøvd å refinansiere i en tradisjonell bank, men fått nei på grunn av økonomien din og bakgrunnen for du har flere kredittkort og forbrukslån? 

I så fall kan Bluestep være løsningen du har lett etter.

Fordelene med refinansiering hos Bluestep

Det finnes bare gode grunner til å få lavere rente, så selv om du ikke er i en økonomisk krise er det alltid smart med refinansiering. Gode eksempler på dette er hvis du skal studere, pusse opp eller ønsker mer økonomisk handlefrihet. Og med kun ett lån å forholde deg til, kan hverdagen din bli mye bedre og enklere:

 • Lavere rente
 • Færre gebyrer
 • Bedre oversikt
 • Mer kontroll
 • Bygge buffer
 • Tryggere økonomi

Når du blir kvitt bekymringene dine, sover du dessuten bedre. Der du tidligere var i en livskrise, kan du med refinansiering hos Bluestep igjen oppleve livsglede.

Hvordan refinansierer jeg hos Bluestep?

Hos oss kan du refinansiere gjennom det som gjerne kalles å bake dyre smålån inn i et billigere boliglån. Det betyr at dersom du kan stille sikkerhet i fast eiendom, enten din egen eller andres bolig eller fritidsbolig, kan du refinansiere hos Bluestep

Du kan få innvilget lån fra 100.000 kroner, helt opp til maksimal belåningsgrad som er 85 prosent av verdien for bolig og 75 prosent av verdien for fritidsbolig. I tillegg er det noen generelle hovedregler som gjelder for alle banker, som vi også må forholde oss til:

 • Du kan ikke ha en samlet gjeld som er høyere enn fem ganger inntekten din
 • Du kan ikke benytte mer enn 85 prosent av boligverdien som sikkerhet
 • Du må kunne stille med minst 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital

Det er ikke et krav at egenkapitalen må være et kontantinnskudd. Som et eksempel kan du stille sikkerhet i annen eiendom.

Jeg vil refinansiere hos Bluestep – hva gjør jeg nå?

Om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker eller bare trenger en ny start – ikke vær redd for å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe deg, og du er ikke alene. I en undersøkelse YouGov har gjort for Bluestep, viste det seg at 65 prosent av oss har hatt perioder der vi mistet kontrollen over egen økonomi. 

Refinansiering hos Bluestep kan gi deg kontrollen tilbake, og hvert år hjelper vi tusenvis av mennesker. Kundebehandleren din gjør en vurdering av om du kan betjene lånet ditt, og så planlegger du hvordan du skal gjør det.

Ser vi at du klarer å nedbetale lånet ditt, kan det være det blir innvilget. Med det sagt kan vi ikke love deg lån, men vi lover deg en seriøs og grundig vurdering av situasjonen og økonomien din.

Typer av gjeld vi kan refinansiere for deg er

 1. Refinansiering av boliglån
 2. Refinansiering av kredittkortgjeld
 3. Refinansiering av forbrukslån
 4. Refinansiering av betalingsanmerkninger

Vil du lese mer om hva du kan refinansiere?

Lånekalkulator for refinansiering og omstartslån

Med denne lånekalkulatoren beregner du enkelt hvor mye månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer dine lån med et omstartslån hos oss.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466