Hva er refinansiering med omstartslån?

Det er ikke så mye som skal til for å havne i økonomisk ubalanse. Refinansiering med omstartslån kan gi deg kontrollen tilbake.

En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Bluestep Bank viser at 65 prosent av oss nordmenn har hatt perioder i livet hvor vi har mistet kontrollen over egen økonomi.

– Det er ikke så mye som skal til for å havne i økonomisk ubalanse, og årsakene kan være mange. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å komme seg på beina igjen, sier Thea Louise Skalstad, kundeansvarlig i Bluestep Bank.

Refinansiering med omstartslån gir deg muligheten til å samle dyr forbruks- og kredittgjeld i ett lån, dersom du kan stille sikkerhet i bolig. Ved å samle mange lån i ett vil de fleste få lavere rentekostnader og gebyrer. Du kan lese mer om hvordan refinansiering med omstartslån fungerer og hva som skal til for å få det.

36 % flere fikk hjelp til å håndtere dyre forbrukslån gjennom refinansiering i 2021 enn i 2020, viser tall fra eiendomsregisteret.

– Hvis du har havnet i økonomisk ubalanse, er du ikke alene. Med et omstartslån får du mer forutsigbarhet, bedre oversikt og bedre kontroll på økonomien, forteller Skalstad.

Hva er omstartslånHvis du har havnet i økonomisk ubalanse, er du ikke alene. I dag har tre millioner nordmenn enten forbrukslån eller kredittgjeld.

Slik bruker du omstartslån

Årsaken til økonomisk ubalanse er mange og sammensatte. Uforutsette kostnader, alvorlige livshendelser og høyt forbruk er noen av årsakene til økonomiske problemer blant nordmenn.

I dag har tre millioner nordmenn forbrukslån eller kredittkortgjeld. Ved årsskiftet var den samlede forbruksgjelden i Norge på hele 150,1 milliarder kroner, viser tall fra Gjeldsregisteret. Mange forbrukslån har ofte renter opp mot 20 prosent, mens noen kredittkort har en rente på over 30 prosent. Når du må betale 30.000 kroner i året i renter på en gjeld på 100.000 kroner, kan det fort bli utfordrende.

– I slike situasjoner kan omstartslån være en god løsning. Ved å refinansiere i et omstartslån erstatter du eksisterende dyr gjeld som kredittkort og forbrukslån, i et nytt lån med sikkerhet i bolig, sier Skalstad.

Dersom du har flere smålån og i tillegg har disse spred blant flere långivere, er renten ofte veldig høy. I slike tilfeller vil et omstartslån kunne være lønnsomt, fordi man normalt får en lavere rente når lånet har sikkerhet i bolig sammenlignet med usikret gjeld, forklarer Skalstad og legger til:

– Vi møter mange som allerede har prøvd å refinansiere i en tradisjonell bank, men fått nei på grunn av økonomiske bakgrunn, kredittkort og forbrukslån. Et omstartslån refinansierer dyre smålån og innfrir inkassokrav, slik at man kan komme seg videre fra det mange opplever som en fastlåst situasjon.

Uforutsette kostnaderUforutsette kostnader er blant årsakene til økonomiske problemer blant nordmenn.

Send en uforpliktende søknad om omstartslån

Vil du undersøke mulighetene for å samle dine lån og kreditter i et omstartslån i Bluestep Bank? Send en søknad allerede i dag, så ser vi på dine muligheter sammen.

Søk omstartslån

Omstartslån hos Bluestep Bank

Hvert år hjelper Bluestep Bank folk som av ulike grunner har havnet i økonomisk ubalanse. Nær 94 prosent av de som kom til Bluestep Bank for hjelp i 2021, klarte å stoppe gjeldsspiralen og fikk en sunnere økonomi.

For å få innvilget omstartslån må du kunne stille sikkerhet i egen bolig. Hvor mye du kan få i omstartslån, avhenger av din økonomiske situasjon og verdien på eiendommen du stiller som sikkerhet.

– Det viktigste for oss er at du har råd til å betjene lånet. Bluestep Bank kan innvilge lån fra 250 000 kr opp til 85 prosent av markedsverdien på boliger og opp til 75 prosent av markedsverdien på fritidsbolig og hytte, forklarer Skalstad.

Thea Louise Skalstad og de andre kundebehandlerne i Bluestep Bank er opptatt av at et omstartslån i Bluestep Bank skal føles trygt:

– Med et omstartslån hos oss får du personlig oppfølging av våre erfarne saksbehandlere som følger deg gjennom låneprosessen. Vi ser på hele økonomien din, og bedømmer din betalingsevne ut fra dine personlige forutsetninger og fremtidige betalingsevne.

Ønsker du å vite mer om omstartslån og mulighetene for en fremtid med tryggere økonomi? Ring oss på 21 30 52 00, eller send oss en e-post på kundesenter@bluestep.no.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146.

Typer av gjeld vi kan refinansiere i et omstartslån

  • Boliglån

  • Kredittkortgjeld

  • Forbrukslån

  • Betalingsanmerkninger 

Vil du lese mer om hva du kan refinansiere i et omstartslån?

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.