Logg inn

Hva er refinansiering?

Ønsker du å samle ulike smålån og forbrukslån, og få oversikt over økonomien?

Refinansiering er en prosess hvor man erstatter eksisterende og dyre gjeld som kredittkort og forbrukslån, med et nytt lån.

Refinansiering er hos Bluestep en låneform som lar deg ta opp nytt lån med sikkerhet i bolig. Det brukes ofte til å samle dyr gjeld, eller andre smålån, i et større og billigere lån. Det kan også brukes til å betale for oppussing.

Hos Bluestep kan vi refinansiere ulike typer av gjeld. For å kunne gjøre dette, må man stille bolig eller fritidsbolig som sikkerhet, og at maksimal belåningsgrad ikke må overstige 85% for bolig og 75% for fritidsboliger/hytte. Dette betyr at lånet på boligen som stilles som sikkerhet ikke skal ha et eksisterende lån som overstiger 85% (eller 75% på fritidsbolig) enn dens markedsverdi. 

Refinansiere dyr forbruksgjeld
Refinansiering er ofte ekstra lønnsomt når man har er flere smålån, gjeld på kredittkort og andre lån med svært høy rente. Om du i tillegg har disse lånene spredt blant mindre långivere er renten som oftest ekstra høy. Da er refinansiering lønnsomt.

Du kan ta et lån hos oss for å refinansiere forbrukslån, og kvitte deg med høye renteutgifter. Kredittkort har ofte meget høy rente, og noen ganger effektiv rente på over 20 %, som betyr at du kan redusere månedsbetalingene ved å flytte lånet over til boliglånet

Refinansiering av betalingsanmerkninger og inkasso
Det er fort gjort å komme bakpå økonomisk, og for mange er den kortsiktige redningen kredittkort eller dyre forbrukslån. Det ene tar det andre, regninger går til inkasso og plutselig har man en kreditthistorikk med betalingsanmerkninger som gjør at man fremstår som en dårlig betaler, og dermed ikke får boliglån eller refinansiering i tradisjonelle banker.

Hos Bluestep tenker vi annerledes, og vi hjelper årlig tusenvis av mennesker med refinansiering av gjeld, selv de med betalingsanmerkning og inkassogjeld og som de tradisjonelle bankene ser på som dårlige betalere.

Når vi kredittvurderer deg, legger vi hovedvekt på din fremtidige betalingsevne.

Vi tilbyr også lån til deg med betalingsanmerkninger. Vi kan ikke love deg lån, men vi lover deg en seriøs og grundig vurdering av din situasjon.

Typer av gjeld vi kan refinansiere

  • Refinansiering av boliglån
  • Refinansiering av kredittkortgjeld
  • Refinansiering av forbrukslån
  • Refinansiering av betalingsanmerkninger

Les mer om hva som kan refinansierieres her.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466