Hva er omstartslån?

Ønsker du å få oversikt over økonomien din? Da kan refinansiering være en god løsning– samle dyre kredittkort og forbrukslån i ett omstartslån med sikkerhet i bolig.

Det er fort gjort å komme i økonomisk ubalanse. Årsakene kan være mange. Kanskje du har vært gjennom en kostbar skilsmisse, blitt permittert eller oppsagt fra jobben eller hatt langvarig sykdom, som har medført lavere eller mer variabel inntekt?

For mange som havner i en slik situasjon blir kredittkort eller forbrukslån den kortsiktige redningen. Det er ikke alltid så mye som skal til, regninger går til inkasso og plutselig har du en kreditthistorikk med betalingsanmerkninger som gjør at du fremstår som en dårlig betaler.

Det er nå det gjelder å ordne opp. Men hvordan gjør du det?

Slik refinansierer du dyr forbruksgjeld i et omstartslån

Forbrukslån har ofte renter opp mot 20 prosent, mens noen kredittkort har en rente på over 30 prosent. Når du må betale 30.000 kroner i året i renter på en gjeld på 100.000 kroner, kan det fort bli utfordrende.

Det er her omstartslån kan være en god løsning: Ved å refinansiere i et omstartslån erstatter du eksisterende dyr gjeld som kredittkort og forbrukslån, i et nytt lån med sikkerhet i bolig.

Har du flere smålån og i tillegg har disse spredt blant flere långivere, er renten ofte svært høy. I slike tilfeller vil et omstartslån kunne være lønnsomt. I og med at lånet har sikkerhet i bolig, vil man normalt få en lavere rente enn på usikret gjeld.

Kanskje du allerede har prøvd å refinansiere i en tradisjonell bank, men fått nei på grunn av din økonomiske bakgrunnen og at du har flere kredittkort og forbrukslån?

I så fall kan et omstartslån hos Bluestep være løsningen du har lett etter.

Fordelene med omstartslån hos Bluestep

Det finnes bare gode grunner til å få lavere rente, så selv om du ikke er i en økonomisk krise er det alltid smart med refinansiering eller eventuelt et omstartslån. Gode eksempler på dette er hvis du skal studere, pusse opp eller ønsker mer økonomisk handlefrihet. Men om de usikret lånene har begynt å hope seg opp og utgiftene spiser opp økonomien kan et omstartslån være svaret. Og med kun ett lån å forholde deg til, kan hverdagen ofte bli mer oversiktlig og de fleste vil se en reduksjon i totale kostnader.

  • Lavere rente
  • Færre gebyrer
  • Bedre oversikt
  • Mer kontroll
  • Bygge buffer
  • Tryggere økonomi

Når du blir kvitt bekymringene dine, sover du dessuten bedre. Der du tidligere var i en livskrise, kan du med et omstartslån hos Bluestep igjen oppleve livsglede.

Hvordan får jeg et omstartslån hos Bluestep?

For å kvalifisere til et omstartslån må du kunne stille sikkerhet i fast eiendom, enten din egen eller andres bolig eller fritidsbolig.

Du kan få innvilget lån fra 100.000 kroner. Øvre grense for lånet vil avhenge av boligens verdi og din betjeningsevne. I tillegg må du innfri følgende krav:

  • Du kan ikke ha en samlet gjeld som er høyere enn fem ganger inntekten
  • Du kan ikke benytte mer enn 85 prosent av boligens verdi som sikkerhet, for fritidsbolig er grensen 75 prosent.
  • Du må kunne stille med minst 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital. Egenkapitalen kan stilles som kontantinnskudd eller i annen verdi, som for eksempel sikkerhet i annen eiendom.

Det er ikke et krav at egenkapitalen må være et kontantinnskudd. Som et eksempel kan du stille sikkerhet i annen eiendom.

Jeg vil få et omstartslån hos Bluestep – hva gjør jeg nå?

Om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker eller bare trenger en ny start – ikke vær redd for å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe deg, og du er ikke alene. I en undersøkelse YouGov har gjort for Bluestep, viste det seg at 65 prosent av oss har hatt perioder der vi mistet kontrollen over egen økonomi. 

Omstartslån hos Bluestep kan gi deg kontrollen tilbake, og hvert år hjelper vi tusenvis av mennesker. Kundebehandleren din gjør en vurdering av om du kan betjene lånet ditt, og så planlegger du hvordan du skal gjør det.

Ser vi at du klarer å nedbetale lånet ditt, kan det være det blir innvilget. Med det sagt kan vi ikke love deg lån, men vi lover deg en seriøs og grundig vurdering av situasjonen og økonomien din.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466