Hvordan bli kvitt forbrukslån?

Det er blitt svært normalt blant norske forbrukere å ta opp forbrukslån, og i følge Finanstilsynet er det stadig vekst i antall forbrukslån som blir gitt ut. Disse lånene er ofte veldig dyre fordi de har høy rente.

Er du også blant dem som lurer på hvordan du kan bli kvitt forbrukslånet fortest mulig?

Ulike måter å bli kvitt dyre lån - én av dem er billigst

Det finnes flere måter å bli kvitt dyre forbrukslån på. Du kan for eksempel sette opp en betalingsplan, og betale alle lån samtidig. En annen metode er den såkalte snøballmetoden, hvor du betaler på ett og ett lån av gangen. I begge tilfeller ender du opp med å betale dyre rentekostnader på samtlige lån. Dette er unødvendige utgifter, som du enkelt kan unngå.

Å bake forbrukslån inn i boliglån gir deg bedre råd

En mer økonomisk løsning er å bake inn forbrukslånet i boliglånet. Du kan samle forbrukslån og eventuelle andre smålån inn i ett boliglån med et omstartslån, som kan da gi lavere rente.

Les mer om hvordan Bluestep kan hjelpe deg med omstartslån her. I tillegg kan du dele nedbetalingen over en lenger periode, noe som ytterligere vil redusere månedsutgiftene dine.

Hvordan fungerer forbrukslån?

Når du tar et omstartslån betyr det at du samler alle dyre smålån inn i et boliglån, hvor du stiller med pant i en bolig. Forbrukslån er dyre fordi de er usikret, altså at det ikke er pant i noe med verdi.

Ved å bake slik gjeld inn i huslånet gir du banken en sikkerhet i tilfelle det skulle oppstå utfordringer med å behandle lånet.

Få hjelp selv om du har betalingsanmerkninger

Har du opplevd å få nei av banken din fordi du har en negativ økonomisk historikk? Det finnes muligheter også for deg. Hos BlueStep kan du få hjelp til omstartslån av gjeld, selv med betalingsanmerkninger. Det gjør vi fordi vi vurderer din fremtidige betalingsevne, fremfor din historiske.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466