Hvordan bli kvitt forbrukslån?

Nordmenns usikrede gjeld har økt i løpet av 2022 og inn i 2023. Usikret gjeld, som eksempelvis forbrukslån, er ofte dyrt på grunn av høye renter. Her kan du lese hvordan du kan bli kvitt forbrukslån på en rask og fornuftig måte.

Fra februar 2022 til februar 2023 har nordmenns usikrede gjeld økt fra 146,6 milliarder kroner til 151,2 milliarder kroner. Det viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon.

Usikret gjeld kan eksempelvis være forbrukslån – lån som gis uten krav til sikkerhet fra forbruker og med høye renter. Antall personer i Norge med forbrukslån i februar 2023 er mer enn 400 000 og tallene viser at disse i gjennomsnitt har mer enn ett lån hver (Norsk Gjeldsinformasjon).

Forbrukslån kan være vanskelig å bli kvitt, men det finnes flere måter å gjøre det på – hvor én av disse er billigst.

Unngå unødvendige utgifter

Det finnes flere måter å bli kvitt dyre forbrukslån på. Én måte er å sette opp en betalingsplan og betale alle lån samtidig. En annen metode er snøballmetoden , hvor du betaler på ett og ett lån av gangen. Begge disse metodene fører til at du betaler dyre rentekostnader på samtlige lån. Disse kostnadene er unødvendige utgifter som du kan unngå, hvis du eier egen bolig.

Å bake forbrukslån inn i boliglån kan gi deg bedre råd

Eier du egen bolig kan et omstartlån, hvor du samler dyre forbrukslån eller eventuelle andre smålån, være en løsning. Et omstartslån med lavere rente enn forbrukslån kan gi deg en forenklet økonomisk hverdag ved at du får senket månedskostnadene dine.

Send en uforpliktende søknad om omstartslån

Vil du undersøke mulighetene for å samle dine lån og kreditter i et omstartslån i Bluestep Bank? Send en søknad allerede i dag, så ser vi på dine muligheter sammen.

Søk omstartslån

Få hjelp selv om du har betalingsanmerkninger

Har du opplevd å få nei av banken din fordi du har en negativ økonomisk historikk? I Bluestep Bank er vi mer opptatt av din fremtidige betjeningsevne enn din økonomiske fortid. Du får personlig oppfølging av saksbehandlere som tar hensyn til din situasjon og hos oss kan du få hjelp til refinansiering av gjeld, selv om du har betalingsanmerkninger.

Les mer om hva som skal til for å få omstartslån og hvordan Bluestep Bank kan hjelpe deg her.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146.

Lånekalkulator for refinansiering

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.