Stopp tvangssalg med refinansiering

Refinansiering av gjeld kan være en effektiv måte å stoppe et tvangssalg på, men mange banker gir avslag på søknaden dersom du har betalingsanmerkninger. Hos Bluestep Bank er ikke dette en avslagsårsak i seg selv og vi gjør en helhetlig vurdering av din situasjon uansett. Vi er mer opptatt av din fremtidige betalingsevne, enn din økonomiske historikk.

Hva er tvangssalg av bolig?

Et tvangssalg er den ytterste konsekvensen av ubetalt gjeld og kan være en skremmende opplevelse. Det oppstår når du som boligeier ikke har betalt gjelden din og kreditoren begjærer tvangssalg av eiendommen din for å få dekket sitt lån til deg. 

Begjæring av tvangssalg

Har du mottatt en begjæring om tvangssalg? Ikke vent! Ta kontakt med oss i dag for å starte prosessen med å beskytte ditt hjem og komme videre fra en fastlåst situasjon. Som med de fleste andre gjeldsutfordringer er det viktig å ta tak i det så tidlig som mulig. Jo før du forsøker å løse problemet, jo flere alternative løsninger finnes det. 

Send en uforpliktende søknad om omstartslån

Et omstartslån hos Bluestep Bank kan være løsningen på din situasjon og være med å gi deg økt økonomisk trygghet. Står du overfor et tvangssalg? Send en søknad allerede i dag, så ser vi på dine muligheter sammen.

Søk omstartslån

Vanlige spørsmål og svar om tvangssalg

 • Hvordan foregår et tvangssalg?

  Et tvangssalg av bolig foregår stort sett på samme måte som et vanlig boligsalg med visninger og budrunde. Forskjellen mellom et tvangssalg og frivillig salg av bolig er at det er en domsstol som aksepterer budene, og ikke deg selv.

 • Kan jeg stoppe tvangssalg av bolig?

  Ja, et tvangssalg kan i mange tilfeller stoppes og det finnes ulike tiltak du kan gjøre for å unngå et tvangssalg:

  • Innfri kravet: Dette kan du gjøre ved å refinansiere det misligholdte lånet, for eksempel gjennom omstartslån hos oss. Refinansiering av dyr gjeld fører ofte til lavere rente, og dermed kostnader, som igjen bidrar til en bedre økonomi.
  • Selg boligen din frivillig: Ofte vil en bolig som selges frivillig oppnå høyere salgspris enn ved et tvangssalg. Dette gjør igjen at du sitter igjen med mer penger og større muligheter for å betale ned gjelden din.
  • Kontakt kreditorene: Ta kontakt med kreditor(ene) det gjelder og legg frem et forslag til en nedbetalingsplan. Mange kreditorer er samarbeidsvillige hvis de ser at du tar ansvar og ønsker å rydde opp i egen gjeld.
 • Hvem kan kreve tvangssalg av bolig?

  Kreditorer som har tatt pant i boligen din da lånet ditt ble opprettet, kan kreve boligen din tvangssolgt, dersom du etter gjentatte varslinger ikke har møtt dine økonomiske forpliktelser.

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,17 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.509.977, totalt kr. 4.509.977.

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

4.4 av 5 ut fra 235 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot