5 tips til billige og fine julegaver

Julegaveshoppingen kan gjøre førjulstida til en stressende affære - særlig dersom du lever på et stramt budsjett. Her er gode tips til hvordan du skaffer billige og fine julegaver til treet, som vil glede både familie og lommebok.

Julen står for dør, og alle hjerter gleder seg. Likevel skal mye ordnes før roen kan senke seg, og spesielt er det kanskje innkjøp av julegaver som er det største stressmomentet i førjulstida.

Les våre beste tips til hvordan du skaffer fine julegaver til en billig penge!

1. Kjøp brukte gaver

Brukte gaver blir stadig mer populært å gi bort. I tillegg til at det både er billigere og mer miljøvennlig, kan det også være enda hyggeligere enn en ny gave.

Hva med å gi bort en bok du har lest, og som du synes var skikkelig god? Tenk hvor stas det er å både gi og få en slik gave! Eller hva med et gammelt smykke som betyr mye for deg, eller et kult plagg fra en bruktbutikk som garantert ingen har maken til?

Både i fysiske butikker og på nett kan du finne brukte skatter som garantert vil glede venner og familie.

2. Skap opplevelser eller kvalitetstid

Pleier du å kjøpe gaver til vennegjengen? Hva med å heller gjøre noe hyggelig sammen digitalt? Å samles til en hyggelig digital middag betyr både mer kvalitetstid og mindre julestress, og er garantert noe dere alle vil sette pris på.

3. Lag fine julegaver selv

Finnes det noe hyggeligere enn en hjemmelaget gave, som du vet det har blitt puttet mengder av både tid og omsorg i?

Er du nevenyttig, kan kanskje hjemmestrikk være en slager? Man får tross alt ikke nok ullsokker. Alternativt vil hjemmelagede karameller, kjeks og småkaker, saft eller annet snacks være perfekt for den søtsugne.

Eller hva med å gi bort fotoalbum, eller male et bilde? Gå til innkjøp av lerret, malekoster og akrylmaling, også er det bare å male i vei til venner og familie.

Les også: 7 tips til Black Friday som lønner seg.

4. Gi bort gavekort eller klippekort

Burde bestemor bli litt flinkere på data? Isåfall kan du gi bort gavekort på et datakurs hvor du er kursholder. Eller hva med å tilby kjæresten en romantisk aften, eller klippekort på massasje?

Til lillesøster eller lillebror kan kanskje klippekort på øvelseskjøring være midt i blinken? Eller kanskje treningstimer, eller gavekort på fjelltur med dine foreldre?

Mulighetene er mange, og kun kreativiteten setter grenser. Uansett er gavekort og klippekort en perfekt gave for nære og kjære. Det er tross alt en unik måte å vise at du ønsker å tilbringe mer tid med de på.

Les også: 10 smarte sparetips i hverdagen.

5. Bonustips: Foreslå "secret santa"

Har du mange på gavelisten? Det kan både være utfordrende, tidkrevende og dyrt å skulle komme på gode julegaveideer til mange personer. Et alternativ kan være å foreslå  "secret santa" - det kan gjøre julekvelden både mer økonomisk og spennende.

Avtal budsjett for gaver på forhånd og trekk et navn ut av en skål og kjør en "secret santa". Kjøp julegave til den du trekker navnet til, og husk å ikke røpe hvem som har trukket og kjøpt til hvem.

Hvis du ikke skal feire jul sammen i år, kan du sende julegaver til hverandre og ha en pakkeåpning via facetime.