Feriepenger

De aller fleste gleder seg til feriepengene kommer i juni. Det gjør sikkert du også. Men vet du hva du skal bruke pengene på? Det kan nemlig være lurt å ikke bruke alle bare på ferie.

Feriepenger 

Dersom økonomien din ikke er helt på stell kan det være mange grunner til det – alt fra samlivsbrudd til permittering, oppsigelse, eller at du rett og slett har levd litt over evne i en periode. Feriepengene kan derfor være en gylden anledning til å få orden på økonomien din hvis du ligger litt bakpå. Hva bør du så gjøre for å komme ovenpå igjen?

Betal ned dyr kredittkortgjeld

Kredittkort har ofte en effektiv rente på rundt 25 prosent. Det kan derfor være smart å bruke noe av feriepengene på å betale ned dyr kredittkortgjeld, slik at du får mer å rutte med hver måned. Husk at det vil alltid lønne seg å betale ned den dyreste gjelden først.

Sett av en buffer

Du har sikkert hørt mange ganger at det lønner seg å ha en økonomisk buffer på én til to månedslønner i bakhånd. Har du ikke en buffer fra før, er utbetalingen av feriepenger en ypperlig anledning til å legge grunnlaget for en. Her gjelder prinsippet om at alt, uansett beløp, er bedre enn ingenting. Et sted må man jo begynne.

Med en økonomisk buffer i bakhånd reduserer du sjokket over uforutsette utgifter når de dukker opp, for det vil de gjøre en gang. Eller flere. Det kan være et akutt tannlegebesøk, at bilen plutselig streiker, eller at TV-en, vaskemaskinen eller kjøleskapet sier takk for seg.

Skulle du ønske å begynne å spare opp en økonomisk buffer, får du gode betingelser på sparing hos Bluestep. Setter du inn en tusenlapp i måneden vil bufferen din sakte men sikkert bygge seg opp.

Endelig mulighet til å pusse opp

Stadig flere av oss bruker deler av feriepengene på oppussing hjemme eller på hytta, og det er ikke nødvendigvis så mye som skal til før du øker verdien på boligen din betydelig. Et eksempel er når du pusser opp kjøkkenet – da kommer du langt ved å bytte skapfronter, benkeplate, blandebatteri og servant. Dette kan øke verdien like mye som du ville gjort ved å bytte ut hele kjøkkeninnredningen, noe som selvfølgelig er langt dyrere.

Du kan også øke verdien på boligen din bare ved å male vegger og tak i en tidsriktig farge. Og det er jo hyggeligere å bo og leve i et hjem som er nyoppusset.

Samle dyre smålån

Trenger du mer penger enn det feriepengene rekker til, kan refinansiering med sikkerhet i fast eiendom som bolig eller hytte være et godt alternativ. Dette kan du få hos Bluestep med en betydelig lavere rente enn det normalt er på kredittkort og forbrukslån. På den måten kan du nedbetale dyr gjeld og få mer igjen til å bruke på oppussing.

Bluestep følger de samme grunnreglene som andre banker. Det betyr at den samlede gjelden din ikke kan være større enn fem ganger inntekten din, og du må ha minst 15 prosent egenkapital i boligen din.

Hvis du er interessert i å redusere dine månedlige utgifter er det absolutt verdt å sjekke Bluestep. Vi fokuserer mye på hvordan situasjonen din er og vil bli, i tillegg til hvordan den var. Hos oss er det dessuten mennesker som behandler søknaden din, og ikke datamaskiner.

Har du sikkerhet i egen bolig, ønsker vi i Bluestep å hjelpe deg med refinansiering.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.