6 koselige familieaktiviteter til vinterferien

Det er mye som virker usikkert i tiden fremover, men sitter du og lurer på hvordan du skal komme deg gjennom uken, har vi noen tips som både er snille mot lommeboken og som inspirer til kvalitetstid med dem du er glad i.

Vi påminner alle om å følge lokale restriksjoner og tiltak.

Familieaktiviteter ute

I Norge er vi heldige med et naturlandskap som er varierende og tilbyr friluftsmuligheter for store og små. Akebrett og ski er lett å finne i de fleste boder, kjellere eller loft, og vi blir oppfordret til å bruke den friske luften for alt den er verdt. Her finner du noen tips til aktiviteter ute for både store og små.

Kjeklekjøring/aking

Finn en bakke i nærheten og ta med barna og akebrett. Det er ikke alltid været er med en, men med en pakke pølser, lompe og ketchup og et bål får alle et samlingspunkt og glede.

Tur på skøytebanen

Februar i år har vært en av de kaldeste de seneste årene i Norge, og de fleste fjorder og innsjøer er frosset over. Pass på at isen er tykk og sikker før familien går utpå isen. Hvis du eller barna ikke har skøyter, er det like gøy for barna å gå på isen og skli litt rundt. Det viktigste er å få nye inntrykk.
Isfiske eller pilke

Har du muligheten til å pilke kan det være en morsom, men fortsatt rolig aktivitet for barna. Her kan de lære mye om naturen, fisk og mer. Har du ikke utstyr, kan de kjøpes billigere brukt, da utstyret ikke trenger å være nytt for at det skal fungere like bra.

Familieaktiviteter inne

Snøvulkan

Så mye snø som det har kommet den siste tiden, er det mye fersk og gammelt snø som kan bli brukt for å lage alt fra snømenn til snøvulkan. Du kan lage eksperimenter med barna med snøvulkan som spruter lava! Det eneste du trenger, er et lite glass eller en brusflaske, natron, eddik, zalo, konditprfarge og snø. Slik gjør du det:

  1. Ha en god mengde med zalo og litt farge i en flaske eller et gladd.
  2. Lag en vulkan ute i snøen og plasser glasset med zalo og farge i midten av vulkanen og pakk godt og hardt med snø rundt.
    Hell ca. en dl eddik også til slutt noen spieseskjeer med natron oppi.
  3. Ta noen steg bakover og se hvordan vulkanen begynner å bruse!

Såpebobler

Når det er minusgrader ute er det ekstra gøy å blåse såpebobler! Det eneste du trenger er:

  • 0,5 dl vaskemiddelsåpe
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts glyserose (kan kjøpes på apoteket)

Blås bobler i minusgrader og se at frostrosene vokser på boblene. Det er best å gjøre dette en dag det er mer vindstille og minusgrader.

Male i snøen

Når snøen er kram og man kan lage snøborg og huler er det ekstra gøy å legge enda mer individuelt preg på det barna har bygget. Finn fram tomme spruteflasker som ketchup og sennepsflasker, og fyll de med saft eller konditor farge og vann. Bruk flere ulike farger og la barnas fantasi løpe løpsk.
Sjekk også dine lokale kommunesider for flere gode tips om hva man kan gjøre i vinterferien.