Hvordan fungerer omstartslån?

Hva skal du gjøre?

Har du dyre smålån og kreditter, betalingsanmerkninger eller inkassokrav? Send en uforpliktende søknad om omstartslån hos Bluestep Bank i dag. 

Hva gjør vi?

Våre kundeansvarlige gjør en helhetlig og individuell vurdering av din økonomiske situasjon, og sammen prøver vi å finne en løsning som passer deg. 

Hva kan du forvente?

Får du innvilget et omstartslån kan du senke dine månedskostnader og få kontroll på økonomien.

Fordeler med omstartslån

Med et omstartslån kan du refinansiere kredittkort, forbrukslån og annen usikret gjeld med sikkerhet i bolig og senke dine månedskostnader.

Eier du egen bolig kan refinansiering gjennom et omstartslån hos oss være en løsning for deg.

Fordeler med et omstartslån er:

  • Lavere månedskostnader
  • Lavere rente
  • Færre fakturaer og bedre oversikt
  • Forenklet økonomisk hverdag

Du kan lese mer om våre renter og omkostninger for omstartslån her.

Refinansiering med betalingsanmerkninger

Dersom du har betalingsanmerkninger eller inkassokrav vil ikke dette i seg selv være avslagsårsak hos oss. Vi gjør en helhetlig individuell vurdering av hele din økonomiske situasjon og har mer fokus på din fremtidige betalingsevne, enn din økonomiske historikk. Les mer om lån med betalingsanmerkninger.

Lånekalkulator for omstartslån

Beregne enkelt hvor lav månedskostnaden din kan bli hvis du refinansierer med et omstartslån hos oss.

Laster

Representativt eksempel i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,55 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.622.146, totalt kr. 4.622.146. Vennligst les om våre refinansieringsrenter og vår refinansieringskalkulator hvis du vil vite mer.

Hvordan søke om refinansiering og omstartslån?

Det koster ingenting og er uforpliktende å søke refinansiering, det er kun en mulighet for å se om vi kan hjelpe deg. Søknadsprosessen for et omstartslån ser slik ut:

Laster

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan få i omstartslån, avhenger av din økonomiske situasjon og verdien på eiendommen du stiller som sikkerhet. Det viktigste for oss er at du har råd til å betjene lånet. Vi kan innvilge lån fra 250 000 kr opp til 85 % av markedsverdien på boliger og opp til 75 % av markedsverdien på fritidsbolig/hytte.

Hva betyr belåningsgrad?

Eiendommen du stiller som sikkerhet, det vil si boligen banken tar pant i, kan maksimalt belånes med 85 % på bolig og 75 % på fritidseiendom. Hvis boligen har en verdi på 5 millioner kroner kan du maksimalt belåne den med 4,25 millioner kroner. Det vil si at summen av lånet du har på boligen i dag, samt summen av den usikrede gjelden du ønsker å refinansiere ikke kan overstige dette beløpet. 

Har du ikke en oppdatert verdivurdering på boligen din, kan du få dette hos en lokal eiendomsmegler.

Hva betyr gjeldsgrad?

Summen av inntekten til den eller de som skal ta opp lånet kan ikke overstige fem ganger brutto årsinntekt. Hvis dere er to personer som søker lån sammen, hvor den ene tjener 400 000 kroner og den andre 500 000 kroner før skatt, er maksimal belåning 4,5 millioner kroner.

Hva betyr betjeningsevne?

Du trenger ikke være fast ansatt, men må kunne vise til inntekt som gjør at du kan betjene lånet. Vi vurderer alle typer inntekter, både arbeidsinntekt og stønader som for eksempel sykepenger, arbeidsledighetstrygd/dagpenger og pensjon.

Det er mulig å benytte medlåntaker. Vi vil da vurdere deres samlede betjeningsevne. En medlåntaker er likeverdig (solidarisk) ansvarlig for lånet, og deler derfor ansvaret for å betjene lånet likt med hovedlåntaker. Dette må ikke forveksles med å være kausjonist, da vil man kun være ansvarlig dersom hovedlåntaker ikke overholder sine betalingsforpliktelser til banken.

Send en uforpliktende søknad om omstartslån

Vil du undersøke mulighetene for å samle dine lån og kreditter i et omstartslån i Bluestep Bank? Send en søknad allerede i dag, så ser vi på dine muligheter sammen.

Søk omstartslån

Fornøyde kunder er vår beste bekreftelse

Laster
4.4 av 5 ut fra 271 Anmeldelser
Viser favorittene våre
Trustpilot
Laster
På andre språk: Icon Samla lån | Icon Lainojen yhdistäminen