Tips til Norgesferie på budsjett

Mye tyder på at denne sommeren kommer til å bli tidenes boom for Norgesferie, ettersom vi mest trolig ikke kan reise til utlandet på en god stund. Derfor kan situasjonen vi befinner oss i være en fin anledning til å oppleve det fantastiske landet vi bor i på en helt ny måte.

Mange er permitterte eller har mistet jobben, så for noen blir denne sommeren annerledes. Men en Norgesferie trenger ikke nødvendigvis å bli så dyr. Her er noen tips til hvordan du kan oppleve Norge på budsjett. Den rekordsvake kronekursen gjør jo dessuten sitt til at utenlandsferien ville blitt dyr uansett.

Bo billigst mulig

Du trenger ikke overnatte på hotell når du reiser rundt i Norge. Det finnes over 800 campingplasser i landet vårt med plass til både bobiler, campingvogner og telt. De aller fleste av dem har også campinghytter du kan overnatte i. I tillegg kan du overnatte på vandrerhjem, pensjonater eller hosteller til en overkommelig pris.

Vil du ha en opplevelse utenom det vanlige er et godt tips å teste overnatting i en tretopphytte, der du kan sove i gode senger mange meter over bakken. Dette blir stadig mer populært, og det finnes etter hvert mange tretopphytter rundt omkring i landet.

Lag maten selv

Du kan spare mye på å lage maten selv når du er på ferie, og kjøper du lokale råvarer fra gårdsutsalg kan du lage de lekreste retter uten at det trenger å bli så dyrt. Du finner også mange lokale matvarer i dagligvarebutikker i de ulike distriktene.

Mener du et restaurantbesøk er obligatorisk i sommerferien, finnes det spisesteder i alle prisklasser i de fleste byer og tettsteder rundt omkring som tilbyr dagens- eller husets rett til hyggelige priser. Husk også at det som regel er billigere å spise lunsj enn middag.

Bruk naturen

Vi er heldige som har allemannsretten i Norge. Det betyr at du kan slå opp telt for én natt nesten hvor du vil, uavhengig av hvem som er grunneier. Men du skal selvfølgelig vise hensyn til andre og ikke etterlate deg søppel. Noe som for øvrig har blitt svært populært er overnatting i hengekøye, så hvorfor ikke gi det et forsøk?

Opplev Norge med bil

Kombinerer du tipsene ovenfor med en bilferie, kan du besøke mange steder uten at det trenger å koste all verden. Tar du avstikkere fra hovedveiene, finnes det mange skjulte perler i vårt langstrakte land.

Et godt tips er å ta utgangspunkt i NAF sin veibok, hvor du finner detaljerte beskrivelser av ulike bilturer, både langs kysten og i innlandet. Underveis kryr det også av muligheter til fotturer i vakre omgivelser og mange andre aktiviteter, enten du liker å padle, sykle, klatre eller bare nyte den storslåtte naturen.

Du finner også mye interessant informasjon om bilturer i Norge på nettsidene til Visit Norway.

Ekstra penger til ferien

For å få mer å rutte med i ferien, kan det lønne seg å undersøke mulighetene for å samle dyre smålån og for eksempel kredittkortgjeld i et refinansieringslån. Dette vil gi deg lavere utgifter og dermed mer penger til overs, som du kan bruke i ferien. Hos Bluestep kan du refinansiere dyr gjeld med sikkerhet i fast eiendom.

Bluestep ønsker å hjelpe deg når andre banker sier nei. Vi fokuserer mye på hvordan økonomien din blir fremover, og ikke bare på fortiden. Lånesøknaden din vil bli behandlet og vurdert helhetlig og grundig av en av våre dyktige saksbehandlere.

Her kan du søke om refinansiering hos Bluestep.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466