Gi din personlige økonomi en ny start

Ble jul og nyttår dyrere enn du trodde? Rydd opp i økonomien og begynn å prioritere utgiftene dine. Vi har samlet 6 konkrete tips som kan hjelpe deg ha mer til overs i lommeboka. Dra nytte av følelsen av en ny start som årsskiftet gir, og begynn med en ny tilnærming til din personlige økonomi. 

Hvem er dine største lommebokstyver? Start med å få en oversikt for å finne ut hva du faktisk bruker pengene dine på. Det er mange flotte apper som hjelper deg med å oppsummere inntektene og utgiftene dine. Vi lister også opp noen tips du kan prøve parallelt med å følge budsjettet.

Tips for bedre personlig økonomi

 1. Ta en hvit finansmåned
  For å virkelig la økonomien komme seg etter alle høytidene, kan det være lurt å la lommeboken hvile i en måned. Unngå alle kjøp som ikke er et «must», og benytt anledningen til å bygge opp bufferen i stedet.
 2. Start en månedlig sparing
  Hvorfor ikke begynne å spare til årets ferie allerede nå? Med en gjennomtenkt og gjennomførbar spareplan kan du sørge for at du ikke trenger å låne fra bufferen neste gang det er tid å planlegge ferien. Bluestep har sparekontoer med gode renter å velge mellom, avhengig av behov og tidsperspektiv. Alle våre sparekontoer dekkes av statsinnskuddsgarantien. La sparepengene dine bygge seg opp slik at du ikke trenger å bruke dyre kreditter eller ta opp dyre smålån for å gjøre de tingene du ønsker i løpet av ferien.
 3. Avslutt tjenester du ikke bruker
  Kanskje du abonnerer på et magasin eller en streamingtjeneste du knapt bruker, men som trekker penger fra kontoen din hver måned? Gjennomgå hva alle disse abonnementene koster deg totalt, og om det er en du kan avbestille.
 4. Sammenlign forsikrings- og strømleverandører
  Mange selskaper bruker begynnelsen av det nye året med å rekruttere nye kunder. Benytt anledningen og se om du kan forhandle om bedre avtaler for forsikring, strømavtale og abonnementer. Du vil bli overrasket når du innser hvor mye penger det er å spare.
 5. Tenk på de små utgiftene
  Små utgifter som å spise lunsj ute, takeaway-kaffe, snus og sigaretter har en tendens til å være store utgifter når året går mot slutten, og det er på tide å oppsummere alle utgiftene. Ta med en matpakke til jobben og reduser nikotinen - både for helsen og lommeboken. Få kontroll på økonomien med en budsjettmal.
 6. Innfri dine gjelder
  Har du pådratt deg kreditt eller annen gjeld i 2020? Gå gjennom gjeldsregisteret og få en oversikt over alle dine kredittkort og forbrukslån, og se om du kan avslutte de kortene du ikke bruker og refinansiere dine usikrede gjeld i et omstartslån, der du baker usikret gjeld inn i et boliglån. Hos Bluestep har du som eier hjemmet muligheten til å søke om å forlenge nedbetalingstiden. Når du samler på lånene dine, kan du senke månedskostnader og redusere antall fakturaer.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Få bedre kontroll over økonomien og lavere månedlige kostnader ved å samle dyre smålån.

 • Senk månedskostnadene
 • Lavere rente
 • Forenklet økonomisk hverdag ved å samle lån

Søk refinansiering